Στις 10.00 το πρωί θα ξεκινήσει η συνάντηση που θα έχει αύριο, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η απόφαση των Βρυξελλών για την Ελλάδα η οποία θα μελετηθεί ενδελεχώς, ώστε να καθορισθούν οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Άλλωστε τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση τόνισαν στις δηλώσεις του μετά το Eurogroup ότι πλέον εναπόκειται στην Ελλάδα να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συμφωνία που επιτεύχθηκε.

Για μια καινούργια ημέρα που ξημερώνει για όλους τους Έλληνες μίλησε ο πρωθυπουργός μετά το Eurogroup, και στο μήνυμά του προς το λαό δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «έχουμε ακόμα να κάνουμε πολλά: Ανάπτυξη και επενδύσεις κυρίως. Γιατί αυτό σημαίνει θέσεις εργασίας. Κυρίως για τα νέα παιδιά. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από την ανεργία. Αυτός είναι πια ο αγώνας μας. Που τώρα, ουσιαστικά, ξεκινάει… Και θα τα κάνουμε όλα με την ίδια αποφασιστικότητα».

«Το πλαίσιο που διαμορφώθηκε στο Eurogroup είναι η νέα αφετηρία που χρειάζεται η χώρα μετά από εννέα μήνες αναμονής» εκτίμησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «σε εμάς, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, εναπόκειται τώρα να αξιοποιήσουμε το πλαίσιο αυτό και να οργανώσουμε τις εσωτερικές προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης δήλωσε ότι «πολλά έχουν να γίνουν ακόμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης και η Ελλάδα πρέπει να συμμετέχει ουσιαστικά σε αυτή τη διαδικασία».

«Η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια για τη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη, με ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, προώθηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της ύφεσης και δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής υποστήριξης» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει στο έπακρο τη συμφωνία, για να αλλάξει το βαρύ κλίμα στο εσωτερικό της χώρας, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να απαντήσει και στην κριτική περί της στρατηγικής του.

Η κυβέρνηση προτάσσει το επιχείρημα ότι η εκταμίευση της πρώτης δόσης θα αποτελέσει την αφετηρία για να αλλάξει το κλίμα στην ελληνική οικονομία και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αύξηση της ρευστότητας.

Στη σύσκεψη των τριών αρχηγών εκτιμάται ότι θα συζητηθεί για πρώτη φορά επί της ουσίας και το θέμα του ανασχηματισμού.

Μάλιστα δεδομένων των πολύ στενών περιθωρίων και της άγρυπνης παρακολούθησης από την πλευρά των δανειστών το ζήτημα του ανασχηματισμού κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο, αφού οι νέοι υπουργοί θα πρέπει να κινηθούν άμεσα, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος στην πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των δανειστών, κάτι που βάσει και των ρητρών που έχουν τεθεί θα της στοιχίσει ακριβά.

Υπενθυμίζεται ότι για τη 13:00 είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό.

*Επίσης, στις 11:30 π.μ., ο κ. Σαμαράς θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου την υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Έμιλι Χάμπερ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook