Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνη Χάνι με ανακοίνωσή του καλεί τους γονείς να συμμετάσχουν στην κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του σχολείου στο Κοκκίνη Χάνι την Πέμπτη το πρωί από τις 8.00 έως τις 10.30 π.μ. ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
 
Η ανακοίνωση αναλυτικά:

\’\’Το Δ.Σ. του συλλόγου μας τους τελευταίους δυο μήνες προχώρησε σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να γνωστοποιήσει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί από την έλλειψη εκπαιδευτικών και την απώλεια μαθημάτων για τους μαθητές προχωρώντας στις ακόλουθες κατά σειρά ενέργειες:

1. Μέσω της κυρίας Τσικαλάκη επιδίωξε συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κο Κλινάκη προκειμένου να στείλει στο σχολείο μας εκπαιδευτικούς για τα ξενόγλωσσα μαθήματα, μια επιπλέον εκπαιδευτικό για την πρώτη τάξη και τις ειδικότητες του ολοήμερου.

2. Περιμέναμε ουσιαστική απάντηση από τον κο Κλινάκη μέχρι τις 12 Νοεμβρίου με την αιτιολογία ότι περιμέναμε από μέρα σε μέρα νέες πιστώσεις.

3. Στις 12 Νοεμβρίου λάβαμε την οριστική του απάντηση ότι είναι δύσκολο έως αδύνατο να πάρουμε σαν σχολική μονάδα έστω και έναν εκπαιδευτικό.

4. Καλέσαμε λοιπόν σε έκτακτη συνέλευση τους γονείς και αποφασίσαμε ομόφωνα να συμμετέχουμε στην κατάληψη της περιφερειακής διεύθυνσης (και στο γραφείο του ίδιου του κυρίου Κλινάκη την Δευτέρα 19/11/2012) η οποία και έγινε με την συμμετοχή αρκετών γονιών του σχολείου μας και κράτησε από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι όπου και έληξε) για να κερδίσουμε το δικαίωμα να ακουστούμε ουσιαστικά από τον κύριο Κλινάκη και να προχωρήσουμε σε ουσιαστικό διάλογο στα δίκαια αιτήματα μας. Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι θα επικοινωνήσει με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου και τον υπουργό και θα τους μεταφέρει όσα είπαμε.

5. Την Παρασκευή 23/11/2012 η απάντηση του κου Κλινάκη ήταν και πάλι αρνητική και ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω για αυτό το θέμα. Ο σύλλογος μας του δήλωσε ότι δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια και ότι θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις.

Το ΔΣ του συλλόγου μας μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις προχωρεί στην \’\’κατάληψη\’\’ του κεντρικού κτιρίου του σχολείου μας στο Κοκκίνη Χάνι από τους γονείς την Πέμπτη το πρωί από τις 8.00 έως τις 10.30 π.μ. ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Είναι πλέον καιρός να σταματήσουν να μας εμπαίζουν με υποσχέσεις.

Εμείς ως γονείς θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον αυτού του τόπου.

Το δικαίωμα της συμμετοχής στη δωρεάν παιδεία σε όλους τους Έλληνες πολίτες (που αυτή τη στιγμή καταστρατηγείται για τα δικά μας τα παιδιά) είναι κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα.

Τα παιδιά μας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού και έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε όλα τα μαθήματα τα οποία παρακολουθούν οι υπόλοιπο μαθητές του ίδιου εκπαιδευτικού επιπέδου σε άλλα σχολεία της υπόλοιπης Περιφέρειας Ηρακλείου.

Καλούμε όλους τους γονείς να είναι συμπαραστάτες στον αγώνας μας και στα δίκαια αιτήματα μας.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 στις 8 ΤΟ ΠΡΩΙ!!!\’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook