Οι απόψεις της Diana Carney, συζύγου του Mark Carney που από τον ερχόμενο Ιούνιο θα είναι στο \”πηδάλιο\” της Τράπεζας της Αγγλίας, ξενίζουν.

Ακόμα περισσότερο εκπλήσσει το γεγονός ότι αν και οικονομικά ισχυρή, στην καθημερινότητά της συμπεριφέρεται με την απλότητα που θα άρμοζε σε κάποιον που ουδέποτε γνώρισε τα πλούτη και την καλή ζωή.

Η 46χρονη Carney είναι γεννημένη στη Βρετανία και μεγαλωμένη στον Καναδά. Ο σύζυγός της είναι επίσης Καναδός και ο πρώτος μη Βρετανός που επελέγη για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας.

Ο μισθός του συζύγου της «κλείδωσε» στις 700.000 ευρώ plus τον χρόνο και παρόλο που «φυσάνε» το χρήμα, η ίδια στηρίζει ανοιχτά την κίνηση Occupy του Λονδίνου, ντύνεται απλά και φτηνά, είναι υπέρ της ανακύκλωσης και φτιάχνει γάντια από παλιά πουλόβερ που δεν θέλει πια. Επίσης, όλως παραδόξως, έχει ταχθεί κατά του καπιταλιστικού συστήματος και των κοινωνικών ανισοτήτων –άποψη που εξέφρασε ευθαρσώς σε πρόσφατη έκθεσή της υπέρ της κίνησης Occupy- και είναι ορκισμένη οικολόγος.

Λατρεύει τον Καναδά και περιμένει με αγωνία να ολοκληρωθεί –σε πέντε χρόνια- η θητεία του άντρα της στη Βρετανία για να επιστρέψουν οικογενειακώς στον τόπο τους. Βέβαια, δεν παραλείπει να προσθέσει ότι «η ζωή εκεί είναι δύσκολη».

Με τον σύζυγό της γνωρίστηκαν όταν και οι δύο έπαιζαν σε πανεπιστημιακές ομάδες Ice Hockey, με πολλούς αγώνες στο ενεργητικό τους.


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook