Με μια σκληρή επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιεώνυμο, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος του ζητά να κινητοποιηθεί για το θέμα των ελέγχων του ΣΔΟΕ, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως η σιωπή πλήττει την εκκλησία.

\”Δεν επιτρέπεται ούτε ο κάθε Μητροπολίτης να επιχειρεί πανικόβλητος να περισώσει με δηλώσεις το κύρος του ή να διαψεύσει μετά βδελυγμίας τις εναντίον του συκοφαντίες, ούτε να αιωρούνται σκανδαλιστικές υποψίες, ούτε τελικά να διασύρεται το όνομα της Εκκλησίας μας\”, σημειώνει στην επιστολή του.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κάνει λόγο για \”αήθη πολεμική κατά της Εκκλησίας\”, ενώ χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα \”ασύλληπτες μυθοπλασίες, συκοφαντικές αοριστίες και προκλητικές διαδόσεις\”.

\”Να ζητήσετε άμεσα και επισήμως από το ΣΔΟΕ, ως ο Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, ή υπεύθυνα να διαψεύσουν τα διαδιδόμενα ή να επιβεβαιώσουν την όποια αλήθεια μας αφορά ή ακόμη να προβούν τελικά σε έλεγχο των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων όλων μας\” προτείνει στον Αρχιεπίσκοπο.

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν δημοσιοποιηθεί τα ονόματα των Μητροπολιτών Περιστερίου και Θεσσαλιώτιδος ως ελεγχόμενοι από τον ΣΔΟΕ. Τόσο η Αρχιεπισκοπή όσο και η Ιερά Σύνοδος δεν έχουν κάνει την παραμικρή αναφορά στο θέμα, ενώ μόνο ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση.

Religiousnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook