Η Ελλάδα προσέλαβε τους διεθνείς οίκους Deutsche Bank και Morgan Stanley για να φέρουν σε πέρας την διαδικασία επαναγοράς ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από τη δευτερογενή αγορά, αναφέρεται σε δημοσιεύμα του πρακτορείου Reuters.

Το διεθνές πρακτορείο επικαλείται υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος μίλησε στο Reuters ζητώντας να μην κατονομαστεί.

«Σε αυτή τη φάση,πρόθεσή μας είναι να η επαναγορά να είναι εθελοντική», επισήμανε ο Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters.«Ελπίζουμε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εάν είναι δυνατό ακόμη και τη Δευτέρα, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θα δημοσιεύσει την δημόσια προσφορά για την επαναγορά», πρόσθεσε ο μη κατονομαζόμενος αξιωματούχος.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, οι υπουργοί Οικονομικών των 17 χωρών της ευρωζώνης, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Νράγκι συμφώνησαν να προχωρήσουν σε επαναγορά ελληνικών κρατικών τίτλων από τη δευτερογενή αγορά, ως ένα από τα μέτρα που θα καταστήσουν το ελληνικό χρέος βιώσιμο. Με την επαναγορά παλαιών ελληνικών ομολόγων θα επιχειρηθεί να μειωθεί το ελληνικό χρέος κατά 20 δισ.ευρώ.

Επί του παρόντος δεν έχει καθοριστεί σε ποια τιμή θα γίνει η εξαγορά ελληνικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά. Πληροφορίες από το Eurogroup ανέφεραν ότι η ανταλλαγή θα γίνει σε τιμή μεταξύ 26 και 34 σεντς στο ευρώ, στο επίπεδο δηλαδή που διαπραγματεύονταν τα ελληνικά ομόλογα στις 23 Νοεμβρίου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook