Την έντονη διαμαρτυρία των επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σχετικά με τις νέες διατάξεις που αφορούν στον τρόπο ίδρυσης, λειτουργίας και αδειοδότησης των Κέντρων Ξένων Γλωσσών μεταφέρει με επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Όπως επισημάνεται στην επιστολή, το καινούργιο νομοθετικό πλαίσιο επιχειρεί μέσα σε ένα πνεύμα συμψηφισμού, να εισάγει νέα κριτήρια αδειοδότησης και λειτουργίας των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, χωρίς να εξυπηρετεί τη γενικότερη πολιτική ανοίγματος των επαγγελμάτων ή την ανάγκη είσπραξης εσόδων, μιας και είναι αυτονόητο ότι με τα νέα μέτρα δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα στις επιχειρήσεις αυτές.

\”Κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο ή οικονομικός περιορισμός, έρχεται να προστεθεί στα συσσωρευμένα βάρη, στα οποία καλούνται ν’ ανταπεξέλθουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιφέροντας ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στην τοπική οικονομία\” επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ζητεί από τον Υφυπουργό να επανεξετασθούν και να επαναπροσδιοριστούν οι προδιαγραφές που ψηφίστηκαν στις 7/11/2012 και προτείνει οι όποιες τροποποιήσεις να γίνουν μετά από διαβούλευσημε τους εμπλεκόμενους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

Η επιστολή αναλυτικά:

\”Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας ενημερώνουμε ότι το Επιμελητήριό μας έχει γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων και διαμαρτυριών, μετά την ψήφιση των νέων μέτρων, σε σχέση με τις διατάξεις που αφορούν στον τρόπο ίδρυσης και λειτουργίας των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και τις αδειοδοτήσεις τους.

Το καινούργιο νομοθετικό πλαίσιο, επιχειρεί μέσα σε ένα πνεύμα συμψηφισμού, να εισάγει νέα κριτήρια στην αδειοδότηση και λειτουργία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, χωρίς κατά την άποψή μας να εξυπηρετεί τη γενικότερη πολιτική ανοίγματος των επαγγελμάτων (μιας και το επάγγελμα είναι ήδη ανοιχτό) ή την ανάγκη είσπραξης εσόδων, μιας και είναι αυτονόητο ότι με τα νέα μέτρα δημιουργούνται προβλήματα στις επιχειρήσεις, οι οποίες οδηγούνται ουσιαστικά στον αφανισμό.

Είναι γνωστό σε όλους, ότι η τοπική αγορά βρίσκεται σε δεινή θέση και χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, προσπαθούν εναγωνίως να επιβιώσουν. Κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο ή οικονομικός περιορισμός, έρχεται να προστεθεί στα συσσωρευμένα βάρη, στα οποία καλούνται ν’ ανταπεξέλθουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιφέροντας ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στην τοπική οικονομία.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε και επαναπροσδιορίσετε τις προδιαγραφές που ψηφίστηκαν στις 7/11/2012 και κυρίως τις οικονομικού περιεχομένου. Θα ήταν δε σκόπιμο κατά την άποψή μας, οι όποιες τροποποιήσεις αυτές να γίνουν μέσα από μια διαδικασία διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στις παραπάνω επισημάνσεις και προτάσεις μας, σας ευχαριστούμε προκαταβολικά.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook