Συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ τον «ανένδοτο» κατά της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο, με την Εκτελεστικιή της Επιτροπή να αποφασίζει στάση εργασίας την Παρασκευή και απεργιακό συλλαλητήριο.

Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει πως «η τρικομματική κυβέρνηση του Μνημονίου, με μπροστάρη το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έχει θέσει σε προτεραιότητα την ανάλγητη και αδιέξοδη πολιτική των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων και κατ\’ εντολή των επικυρίαρχων δανειστών – τοκογλύφων οδηγεί σε διάλυση, με συνοπτικές διαδικασίες, τις Δημόσιες Υπηρεσίες».

Σημειώνει μάλιστα πως, ήδη, έχουν περιέλθει σε γνώση της 21 διαθεσιμότητες στο ΓΕΣ και 11 στην Αεροπορία.

Έτσι, η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε στάση εργασίας την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας.

Από το πρωί της ίδιας ημέρας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες θα πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις, προκειμένου οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν, πληρέστερα, για τα κυβερνητικά σχέδια και να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Την ίδια ημέρα, στις 12.30, η ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις (ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ) θα πραγματοποιήσουν κοινό απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook