Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» έχουν τεθεί όλες οι λιμενικές, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές της Κρήτης καθώς η βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην Μεσόγειο, εκτιμάται πως «ανάβει το πράσινο φως» για το «τσουνάμι» των μεταναστών από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής που αναμένεται να «χτυπήσει» και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, ήδη η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, έχει ενημερώσει τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας και Θαλασσίων υποθέσεων, για δεκάδες ψαροκάικα και άλλα σκάφη τα οποία γεμάτα με Αιγύπτιους, Τυνήσιους, Λίβυους, αναμένεται να αποπλεύσουν από τις χώρες τους με προορισμό την Ευρώπη, είτε για πολιτικούς είτε για οικονομικούς λόγους.

Ερωτηθείς σχετικά ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Μανώλης Όθωνας, δήλωσε στο Flashnews.gr :

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε στενή συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ, ξεκίνησε εδώ και δύο ημέρες μια μεγάλη επιχείρηση στα Νότια παράλια της Κρήτης για να προλάβει δυσάρεστες εξελίξεις με το κύμα των μεταναστών από την Βόρεια Αφρική».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Flashnews.gr και στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, στο Λιβυκό πέλαγος, Νότια της Κρήτης ήδη περιπολεί η φρεγάτα «Έλλη» μαζί με ένα σύγχρονο σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού σώματος που ήρθε στην Κρήτη, ειδικά για τον σκοπό αυτόν.

Επίσης σε πλήρη επιφυλακή και σε 24ωρες περιπολίες βρίσκονται και όλα τα διαθέσιμα σκάφη των Λιμεναρχείων της Κρήτης, στα οποία έγινε η αναγκαία συντήρηση ή επισκευές.

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις ραντάρ ,στην Ζήρο Λασιθίου, προκειμένου να εντοπίζονται άμεσα και πριν εισέλθουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα τα όποια σκάφη κατευθύνονται προς την Κρήτη.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, και μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Χρ.Παπουτσή, τις επόμενες ημέρες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης θα πραγματοποιηθούν ειδικές συσκέψεις για το θέμα αυτό υπό την ευθύνη των αντιπεριφερειαρχών και με την συμμετοχή εκπροσώπων της αστυνομίας, του λιμενικού, των ενόπλων δυνάμεων και των ΠΣΕΑ.

Στην Περιφερειακή ενότητα Χανίων η σύσκεψη αυτή, έχει προγραμματιστεί στις 10 το πρωί της Τρίτης 29 Μαρτίου και με στόχο να εξειδικευτούν οι σχετικές οδηγίες.

Flashnews.gr/Ναπολέων Σαραντίδης-Γιώργος Ουντράκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook