«Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη», δήλωσε την Τετάρτη από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Κατά την παρουσίαση του σχεδίου για μια «βαθύτερη και πραγματική Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση», μαζί με τους επιτρόπους Οικονομίας, Όλι Ρεν και Εσωτερικής Αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ, ο κ. Μπαρόζο είπε ότι οι αποφάσεις του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα της ευρωζώνης για τη στήριξη της Ελλάδας, ενώ επανέλαβε ότι «το ευρώ δεν είναι αναστρέψιμο».

Παράλληλα, ο κ. Μπαρόζο ανέφερε ότι η βελτίωση της λειτουργίας της ευρωζώνης απαιτεί την ταχύτερη ενοποίηση μεταξύ των 17 κρατών μελών, σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος οικονομίας Όλι Ρεν χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος, «υψίστης σημασίας».

«Η ευρωζώνη απέδειξε ότι κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα και τη μη αναστρεψιμότητα του ευρώ» δήλωσε ο Όλι Ρεν και πρόσθεσε: «Όσοι ποντάρουν στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δεν ακολουθούν τις εξελίξεις».

Επισήμανε επίσης ότι η απόφαση του Eurogroup περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σε 124% του ΑΕΠ το 2020, καθώς και ξεκάθαρη δέσμευση για περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους στο 110% του ΑΕΠ το 2022.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook