Αλλεπάλληλες συναντήσεις είχε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με εκπροσώπους οικονομικών και κοινωνικών φορέων.

Συναντήθηκε καταρχάς με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών και ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος, την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας ως βασικού πυλώνα για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος, υπήρξε ταυτότητα απόψεων σε ό,τι αφορά την καθιέρωση σταθερού φορολογικού συστήματος ως παράγοντα ανάπτυξης της επιχειρηματικής δράσης.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Μαρκόπουλος, και ο τομεάρχης Εσωτερικών, Γιάννης Κουράκος.

Εν συνεχεία, ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Αντικείμενο της συζήτησής τους ήταν η διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, η οποία προβλέπει την υποχρεωτική συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε λόγο για «εισβολή της συμμορίας των πολυεθνικών εταιρειών γενοσήμων, οι οποίες χρησιμοποιώντας την τρόικα και, συγκεκριμένα, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον κ. Καρόνε, αλλά και τον υφυπουργό Υγείας της Γερμανίας, τον κ. Μπαρ, προσπαθούν να κλείσουν τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες».

Όπως υποστήριξε, «το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας και της πολιτικής που επιβάλλουν στους υπαλλήλους τους υπουργούς Υγείας θα είναι να αυξηθεί τελικά η φαρμακευτική δαπάνη, αυτή για την οποία δήθεν ασκούν την πολιτική την οποία προαναγγέλλουν».

Προειδοποίησε, επιπλέον, ότι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο εάν προκύψει «θα πρέπει να απασχολήσει πλέον τον Έλληνα εισαγγελέα γιατί κάποιοι γίνονται πλούσιοι και οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες θα ρίξουν 8.500 Έλληνες εργαζόμενους στην ανεργία».

Τέλος, συναντήθηκε με το προεδρείο του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, οι εκπρόσωποι του οποίου τον ενημέρωσαν «για τη σταδιακή απαξίωση που υφίσταται η υπηρεσία από την πλευρά της κυβέρνησης, με αποκορύφωμα την κατάργηση της θέσης του Γενικού Γραμματέα, ενώ παρέδωσαν σειρά προτάσεων για την αναδιοργάνωση της υπηρεσίας».

Το προεδρείο των εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) κατήγγειλε επίσης ότι «από το 2010 καταγράφεται σημαντική μείωση των κονδυλίων για τη στήριξη του Απόδημου Ελληνισμού».

Ο Πάνος Καμμένος, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι η δύναμη των Απόδημων Ελλήνων δεν αξιοποιείται από την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι για το κόμμα του ο ρόλος των ομογενών είναι καθοριστικής σημασίας.

Για το λόγο αυτό, όπως είπε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέθεσε σχέδιο πρότασης νόμου, το οποίο αφορά στη συμμετοχή των Απόδημων Ελλήνων στις εθνικές εκλογές.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook