Εθελοντική εκστρατεία αποκομιδής απορριμμάτων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει σήμερα Πέμπτη η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου.

Έχουν κληθεί να συνδράμουν εθελοντικά όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της καθαριότητας και της υγιεινής στους χώρους του Πανεπιστημίου. Πάντως, στην  προηγούμενη προσπάθεια καθαρισμού των χώρων, καταληψίες εμπόδισαν φοιτητές να μαζέψουν τα σκουπίδια.

Από την πλευρά τους, οι εργολαβικοί υπάλληλοι στον τομέα καθαριότητας του πανεπιστημιακού ιδρύματος αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως την Τρίτη.

Παράλληλα, το Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών αποφάσισε να διακόψει τα μαθήματα μέχρις ότου διαμορφωθούν «αξιοπρεπείς συνθήκες» στους χώρους του, ωστόσο θα συνεχίσει να λειτουργεί διοικητικά και ερευνητικά. Για έχουν ενημερωθεί εγγράφως, αλλά και προφορικά οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου.

Εντωμεταξύ, την παραίτηση του πρύτανη Γιάννη Μυλοπουλου, και άλλων μελών της πρυτανείας -αν δεν μπορούν να υπερασπιστούν το ίδρυμα- ζητεί η νεολαία του ΣΥΝ της Θεσσαλονίκης.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook