Η Εκκλησία της Ελλάδας, έχει αποδειχθεί ενεργή, δυνατή και δεν υποχωρεί εύκολα από τα θέλω και τις θέσης της. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί μέσα στην Ιστορία. Το Κράτος-Εκκλησία, διαχωρίστηκε, το 1850. Παρόλα αυτά η Εκκλησία, προσπαθεί, σε τακτά χρονικά διαστήματα, να παρεμβαίνει είτε με δηλώσεις είτε με πράξεις στον πολιτικό και κοινωνικό βίο της Ελλάδας. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί με την αλλαγή της Ελληνικής Ταυτότητας σε Έλληνο-Ευρωπαϊκή Ταυτότητα, όπου καταργήθηκε η αναγραφή του θρησκεύματος.

Εκείνη την χρονιά η Εκκλησία και οι πιστοί της, βρίσκονταν σχεδόν καθημερινά στο δρόμο. Κάνοντας διαδηλώσεις και βγαίνοντας στα κανάλια. Ο λόγος απλός. Όταν κάποιος γεννιέται Έλληνας, γίνεται αυτόματα Χριστιανός Ορθόδοξος. Αυτό επιβάλλεται να είναι γραμμένο στην επίσημη Ταυτότητα του ατόμου! Η κίνηση αυτή, της εκκλησίας, δείχνει ότι Εκκλησία και Ελληνικός λαός είναι ένα! Η Εκκλησία είναι ένα κομμάτι, από κάποιο παζλ, και ο Ελληνικός λαός είναι ένα άλλο κομμάτι, του ίδιου παζλ. Ξεχωριστά αυτά τα δυο κομμάτια, δεν μας δείχνουν κάτι. Αν όμως τα ενώσουμε, έχουμε την εικόνα του παζλ!

Αλήθεια, η Εκκλησία της Ελλάδας, τι αντιπροσωπεύει; Αντιπροσωπεύει, το θρήσκευμα Χριστιανός Ορθόδοξος. Και το θρήσκευμα Χριστιανός Ορθόδοξος; Αντιπροσωπεύει την αγάπη, την ισότητα (ο Χριστός δεν είπε αγαπάτε μόνο τους ομοϊδεάτες σας, αλλά όλο τον κόσμο, φτωχός/πλούσιος, λευκός/μαύρος, Έλληνας/αλλοδαπός), την συγχώρεση, την υπομονή, την μετριοφροσύνη, την πίστη στην πράξη και όχι στα λόγια, την αλληλεγγύη και την θυσία του Πατέρα στον Υιό και του Υιού στον Πατέρα για τον ΛΑΟ…

Αλλά αναρωτιέμαι, αν το συγκεκριμένο θρήσκευμα αντιπροσωπεύει αυτά τα στοιχεία, και η Εκκλησία αντιπροσωπεύει αυτό το Θρήσκευμα, τότε η Εκκλησία εκπροσωπεί τα παραπάνω στοιχεία (στην πράξη και όχι στην θεωρεία);

Ο Λαός στην Ελλάδα περνάει την χειρότερη στιγμή στην Ιστορία, μετά την μεταπολίτευση. Ο κόσμος πεινάει, υποφέρει. Υποφέρουν όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά και οι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα. Οι μισοί Έλληνες, αυτοί την στιγμή είναι άνεργοι. Οι έρευνες μπορεί να αναφέρουν ότι το ποσοστό ανεργίας έχει φτάσει το 25% αλλά ξεχνάνε να τονίσουν ότι το υπόλοιπο 75% δεν είναι εργαζόμενοι. Γιατί απλά, από το ποσοστό που μένει θα πρέπει να αφαιρεθούν, τα παιδιά, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι συνταξιούχοι, οι ασθενείς, οι ανάπηροι και σε ειδική κατηγορία οι εποχιακοί εργαζόμενοι.

Σε αυτή την κοινωνία, σε αυτή την Ελλάδα, που υπάρχουν νεκροί από την πείνα και αυτόχειρες λόγο χρεών, είναι ντροπή να υπάρχουν ενορίες που εξακολουθούν να βγάζουν ‘δίσκο’, ζητώντας από τον πιστό το ανύπαρκτο υστέρημα του. Είναι ντροπή να υπάρχουν ενορίες που καταθέτουν χρήματα προς ανέγερσης νέας πτέρυγας, ανανέωσης ή εξοπλισμού των Εκκλησιών. Είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει έστω και ένα παιδί στη χώρα μας που να λιποθυμάει από την πείνα και η Εκκλησία της Ελλάδας να μην έχει «ανοίξει» την περιουσία της προς την σωτηρία, όχι του Κράτους, αλλά την σωτηρία του Λαού!!Εξίσου ανεπίτρεπτο είναι να υπάρχουν άστεγοι / άποροι και η Εκκλησία να κρατάει κλειστή την ακίνητη περιουσία της.

Σχεδόν τρία χρόνια, ο λαός πληρώνει, βλέπει τα έσοδα του να μειώνονται ενώ αυξάνονται τα έξοδά του. Βλέπει τα παιδιά του να φεύγουν για το εξωτερικό. Αλλά η Εκκλησία δεν έχει δεχθεί κανένα μέτρο. Η περιουσία της, παραμένει αφορολόγητη. Ανύπαρκτη προς το Ελληνικό Κράτος. Το οποίο ξέρει πολύ καλά να φορολογεί και να εισπράττει το εισόδημα του μικρομεσαίου, του ανάπηρου, του συνταξιούχου, του πολύτεκνου. Αλλά αυτή η γνώση, σταματάει μπροστά στην περιουσία της Εκκλησίας και του μοναστηριού.

Δεν θα μπορούσε, αυτό το άρθρο, να κλείσει χωρίς να πει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους αυτούς (τους λίγους), τους απλούς Ιερείς. Που προσφέρουν, στον συνάνθρωπο που έχει γονατίσει, ακολουθώντας πιστά τα πιστεύω της θρησκείας και όχι τα πιστεύω της Εκκλησίας.

Αν κάτι από όλα αυτά, δεν ισχύει, ως προς την Εκκλησία, τότε ζητάω ταπεινά συγγνώμη.

Στην πραγματικότητα, όμως, αυτή είναι η εικόνα. Σε αυτό το σημείο, η Εκκλησία θα έπρεπε να κάνει έναν απολογισμό ως προς τις πράξεις της. Διότι τέτοιου είδους κινήσεις, στρέφουν τους πιστούς μακριά από την Εκκλησία.

Στο τέλος, μακριά από την Θρησκεία και τα πιστεύω της. Δημιουργώντας άτομα άπιστα, που σε συνδυασμό με τον θυμό, την μη γνώση ιστορίας και τη μη λειτουργία του μυαλού τους (που έχει δημιουργήσει το Ελληνικό κράτος μέσω της ανύπαρκτης παιδείας), καταλήγουν έρμαιο της κάθε ομάδας-οργάνωσης που στόχο έχει την εξαφάνιση της Δημοκρατίας, της Ιστορίας μας και της Ανθρωπιάς μας !! …

Δέσποινα Βογιατζάκη
Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook