Την υιοθέτηση ειδικής ποινικής ρύθμισης κατά της ρατσιστικής βίας και εγκλημάτων που απαξιώνουν την ανθρώπινη φύση προτείνει ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει για τον τρόπο αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής. Ο υφυπουργός Παιδείας χαρακτηρίζει την πρότασή του πρώτο βήμα, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να ανοίξει ο διάλογος μέσα στην κοινωνία για το φαινόμενο του εκφασισμού.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη ΝΕΤ, ο Θ.Παπαθεοδώρου ζήτησε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν απέναντι στο ρατσισμό και στους λαθρεπιβάτες της δημοκρατικής ζωής.

Σχολιάζοντας τις πρωτοβουλίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλου για να κυρηχθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, σημείωσε ότι υπάρχει προβληματισμός γύρω από αυτό το ζήτημα.

Παρατήρησε, πάντως, ότι ως πρώτο βήμα θα μπορούσε να ποινικοποιηθούν τα φαινόμενα ρατσισμού, γιατί οποιασδήποτε δραστικής κίνησης θα πρέπει να προηγηθεί διάλογος μέσα στην κοινωνία για το φαινόμενο του εκφασισμού.

Ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε, δε, ότι σε πολλές χώρες τιμωρείται η άρνηση γεγονότων, όπως το Ολοκαύτωμα.

Επιπλέον, τόνισε ότι το ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του, καθώς πρόκειται για συνέπεια της οικονομικής κρίσης.

Κινήσεις Βενιζέλου

Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, την οποία θεωρεί αντισυνταγματικό και ναζιστικό κόμμα, θα αναλάβει το επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη συγκροτήσει μια άτυπη επιτροπή από νομικούς που εξετάζουν ακόμη και τη δυνατότητα να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτη φάση προτίθεται να «μπλοκάρει» τη δράση του κόμματος του Νίκου Μιχαλιολιάκου εντός του Κοινοβουλίου.

Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται να θέσει ζήτημα αυστηροποίησης των ποινικών θεμάτων που αφορούν τους βουλευτές και παράλληλα να ζητήσει αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, ούτως ώστε κόμματα και εκπρόσωποί τους που τον παραβιάζουν να υφίστανται τις συνέπειες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να μπουν και κάποιες προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, οι οποίες θα συνδέονται άμεσα με το ύφος και την πολιτική τους δράση.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook