Ολομέτωπη επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση και προσωπικά πυρά στον πρωθυπουργό εκτόξευσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας  λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «τα 3 κόμματα είναι οι χειροκροτητές της κυρίας Μέρκελ ενώ ο Σαμαράς θριαμβολογεί στο facebook και δεν έρχεται στην Βουλή». Μίλησε δε για «συνομωσία της σιωπής και της συγκάλυψης» από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που τους χαρακτήρισε «λαγούς της εξαθλίωσης των πολιτών».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης για εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο είπε «Η άρνηση της πρότασης και η θριαμβολογία σας είναι από φόβο που σας κάνει να φυγομαχείτε.. Ο φόβος σας έδωσε την εκλογική νίκη θα σας οδηγήσει όμως και σε πρωτοφανή ήττα. Ο κόσμος δεν έχει τίποτε άλλο να φοβηθεί, αναζητά την ελπίδα, εσείς όμως θα μείνετε με τον φόβο. Υπο κανονικές συνθήκες πρώτοι θα έπρεπε να ζητάτε εσείς και ο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου την εξεταστική».

Σημείωσε ότι πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα όπως: «γιατί έγινε η Ελλάδα το πειραματόζωο της κρίσης και ποιοι μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Η πρότασή μας θεωρήθηκε ότι ποινικοποιεί την πολιτική ζωή του τόπου και πως είναι εκδικητική. Δεν είναι έτσι γιατί δεν έχει να κάνει με το παρελθόν αλλά με το παρόν και το μέλλον. Αυτό που ζητούμε να εξεταστεί δεν είναι το λάθος του παρελθόντος αλλά το διαρκές έγκλημα. Συνεχίζετε την εγκληματική πολιτική».

Μίλησε για την πρόσφατη απόφαση του γιουρογκρουπ χαρακτηρίζοντάς την «γκρίζα από ένα συμβιβασμό της Μέρκελ και Λαγκαρντ. Από αυτό τον συμβιβασμό και την παγκόσμια συζήτηση απουσιάζατε, σας βγάλανε από το τραπέζι και ήρθατε στην Ελλάδα θριαμβολογώντας. Θριαμβολογείτε ότι η Ελλάδα κέρδισε μάχη. Ο Σαμαράς θριαμβολογεί στο διαδίκτυο και όχι εδώ. Ας αφήσει το facebook και ας έρθει εδώ. Με την στάση σας υπονομεύετε το συμφέρον της χώρας.

Επιχειρείτε να κρατηθείτε στις θέσεις σας αλλά η 13 Δεκεμβρίου είναι κοντά και τότε θα δούμε τι έχει γίνει. Τα 3 κόμματα είστε οι τελευταίοι χειροκροτητές της κυρίας Μέρκελ στερώντας ανάσες από τους έλληνες πολίτες». Τέλος εξήγησε ότι «Θέλουμε την εξεταστική για να σταματήσει το ίδιο λάθος. Να αποδειχθεί αν υπήρχε ή όχι η εναλλακτική επιλογή»

 

protothema.gr