Ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε τον πολύπαθο νομό Ηλείας σήμερα – Πέμπτη. Συγκεκριμένα προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε Λαστέικα, Αγιο Ιώαννη και Κατάκολο. Ο ανεμοστρόβιλος πέρασε και από την περιοχή του Ανεμοχωρίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες παρέσυρε ένα στάβλο, σκοτώνοντας τα περισσότερα ζώα που βρισκόντουσαν στο σημείο.

Επίσης πολλά προβλήματα και ζημιές προκάλεσε και η έντονη βροχόπτωση στον νομό, κυρίως στην Αρχαία Ολυμπία, όπου πλημμύρισαν αρκετοί δρόμοι.

Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τις καταιγίδες έπληξαν και την πρωτεύουσα του νομού, τον Πύργο αλλά και τις γύρω περιοχές. Από το μεσημέρι σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, ενώ στο ίδρυμα της Βασιλειάδας, στα Λαστείκα, έχει αποκολληθεί μέρος της στέγης.

Η δυνατή βροχόπτωση επηρέασε και τη λειτουργία των φαναριών. Στη Φιλοθέη αρχικά λειτουργούσε μόνο ένα φανάρι στην έξοδο από Πύργο, ωστόσο λίγο αργότερα τέθηκαν όλα εκτός λειτουργίας, όπως και τα φανάρια των Λαστεΐκων. Το αθλητικό κέντρο της Αγίας Βαρβάρας μετατράπηκε σε… κολυμβητήριο, ωστόσο εντός του Πύργου δεν καταγράφηκε σοβαρή καταστροφή, πλην μεμομονωμένων περιστατικών όπως ανέφεραν στο patrisnews.com αστυνόμοι που περιπολούσαν.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook