Η «αερομαχία» Aegean-Olympic Air δεν δόθηκε στα ευρωπαϊκά δρομολόγια, απ\’ όπου αποσύρθηκε η Olympic Air. Μέτωπο όμως φαίνεται πως υπάρχει στον κυπριακό… εναέριο χώρο.

Η Aegean ανακοίνωσε πρώτη ότι ενισχύει τη θέση της στην κυπριακή αγορά, συνδέοντας τη Λάρνακα με έξι ελληνικούς προορισμούς (Ηράκλειο, Ρόδο, Μύκονο, Σαντορίνη, Χανιά, Κω) αλλά και το Λονδίνο. Η απάντηση ήρθε από κοινού από την Olympic Air και τις Κυπριακές Αερογραμμές, οι οποίες συμφώνησαν σε πτήσεις «κοινού κωδικού», ώστε οι μεν επιβάτες των Κ.Α. να πετούν εντός Ελλάδας μέσω των πτήσεων της Ο.Α., ενώ οι επιβάτες της τελευταίας να πετούν σε όλο το διεθνές δίκτυο της κυπριακής εταιρείας.

Ετσι, η Olympic Air ανοίγει «παράθυρο» στην αγορά της Μέσης Ανατολής. Από την πίσω πόρτα, όμως, αποκτά πρόσβαση και στους ευρωπαϊκούς προορισμούς που εξυπηρετεί η κυπριακή εταιρεία.

Ο «συνασπισμός» Olympic Air-Κυπριακών Αερογραμμών δημιουργεί ουσιαστικά μια τοπική αεροπορική συμμαχία και επιχειρεί να αναχαιτίσει την επέκταση της Aegean στον κυπριακό… εναέριο χώρο, όπου απειλούσε, πλέον, την πρωτοκαθεδρία των Κυπριακών Αερογραμμών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιανουάριο η Aegean εμφανιζόταν νικήτρια στη μάχη των μεριδίων αγοράς, αποσπώντας το 40,1% στα δρομολόγια μεταξύ Αθήνας-Λάρνακας, έναντι 36% των Κυπριακών Αερογραμμών και 23,9% της Olympic Air.

(Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook