Ξεχωριστή ανάκριση για ένα έμβασμα ύψους 1,47 εκατ. ευρώ που «φεύγει» από εταιρία μεγάλου επιχειρηματία και καταλήγει σε εταιρία του προφυλακισμένου για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη, θα διενεργήσει η δικαιοσύνη.

Και αυτό γιατί στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση των εξοπλιστικών, αφού εντοπίστηκε το έμβασμα του 1,47 εκατ. ευρώ οι ανακριτικές αρχές ζήτησαν το διαχωρισμό της δικογραφίας, προκειμένου να διενεργηθεί ξεχωριστή ανάκριση για αυτό το σκέλος της υπόθεσης.

Πιο συγκεκριμένα τα χρήματα εμβάστηκαν τμηματικά, σύμφωνα με πληροφορίες, από την εταιρία του επιχειρηματία στην εταιρία του Γιώργου Σαχπατζίδη το διάστημα από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο του 2007.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην κατάθεσή του στις ανακριτικές αρχές, ο επιχειρηματίας φέρεται να υποστηρίζει ότι τα χρήματα αυτά αποτελούν τμηματική επιστροφή ποσού που είχε δώσει στον επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη, προκειμένου ο τελευταίος να προχωρήσει σε επενδύσεις.

Ωστόσο, τώρα με την νέα ανάκριση που θα ξεκινήσει, για αυτό το συγκεκριμένο σκέλος της δικογραφίας, θα ερευνηθεί αν τα χρήματα αυτά προέρχονται από μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Σαχπατζίδης κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και έχει προφυλακιστεί από τον περασμένο Απρίλιο στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας για τον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του επίσης προφυλακισμένου πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.