Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο τη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στη σύναψη των μνημονίων.

Με 167 ΟΧΙ έναντι 119 ΝΑΙ καταψηφίστηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο. Ειδικότερα:

Ψήφισαν 286 βουλευτές

ΟΧΙ 167

ΝΑΙ 119

Όχι ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και ορισμένοι εκ των ανεξάρτητων. Ναι δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.

Μεταξύ των βουλευτών που απουσίαζαν ήταν η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν το θέμα εξεταστική Μνημονίου φαίνεται να κλείνει προσωρινά καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να επανέλθει με νέα πρόταση η οποία θα ζητά εξεταστική ή προανακριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου που οδήγησαν την Ελλάδα στην υπογραφή του 1ου Μνημονίου. Η πρόταση, όπως ανέφερε ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης θα στηρίζεται στην δικογραφία με τις καταγγελίες Ρουμελιώτη.


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook