Αισιόδοξα μηνύματα για τις νέες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετέφεραν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης στο 14ο Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο της Capital Link, με θέμα «Οικοδομώντας μια νέα Ελλάδα», στη Νέα Υόρκη.

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη σε αυτή την προσπάθεια», τόνισε ο Πρωθυπουργός σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του προσθέτοντας πως ο ελληνικός λαός έχει υποβληθεί σε «οδυνηρές θυσίες». Παράλληλα αναφέρθηκε στα «σκληρά, αλλά αναγκαία μέτρα», όπως επεσήμανε, που προώθησε η κυβέρνηση και ψήφισε η Βουλή.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε την αναγκαιότητα διαμόρφωσης του απαιτούμενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος για προσέλκυση επενδύσεων και ανάπτυξης. Επίσης, σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη και ότι «μπορούμε να υπολογίζουμε όχι μόνο στους ευρωπαίους εταίρους, αλλά σε συμμάχους και φίλους, όπως στην οικονομική και επιχειρηματική κοινότητα των ΗΠΑ, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο των Ελληνοαμερικανών.

Για «νέα ευκαιρία» και «νέες προοπτικές» για την Ελλάδα και το λαό της έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Στην ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις διαρθρωτικές αλλαγές και στο νομοθετικό πλαίσιο για επενδύσεις, υπογραμμίζοντας τη διαδικασία ταχείας αδειοδότησης.protothema.gr