Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα  θα έχει αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Χατζησωκράτη, στις τέσσερις το απόγευμα σήμερα. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι το φορολογικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς εκτιμούν ότι υπάρχουν τα περιθώρια διαβούλευσης μέχρι τα μέσα του Γενάρη. Ο στόχος του κόμματος του κ. Φώτης Κουβέλη είναι οι «περισσότεροι φόροι απ΄ όλους και λιγότεροι φόροι απ΄ τον καθένα».

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζησωκράτης θα βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων τα εξής:

–  Φορολογικές ελαφρύνσεις για κάθε τέκνο για τις περιπτώσεις των οικογενειών που δεν υπερβαίνουν το εισόδημα των 45000 ευρώ

– Με το ίδιο εισόδημα να υπάρξουν διαφορετικά κριτήρια για όσους έχουν παιδιά σε σχέση με τους άτεκνους

– Ελαφρύνσεις για γονείς ελεύθερους επαγγελματίες

–  Πρόβλεψη ίδιου χαρακτήρα για γονείς ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης έθεσε το ζήτημα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου στην συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κ. Κουβέλης θεωρεί πως τα φορολογικά μέτρα που έχουν προταθεί είναι δυσβάσταχτα. Ζήτησε, επίσης, από τον πρωθυπουργό συζητηθούν εκτενώς οι προτάσεις του κόμματός του και σε αυτό βρήκε ανταπόκριση από τον κ. Σαμαρά. 

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook