Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο αφήνει η κυβέρνηση μετά τις έντονες αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, αλλά και από το εσωτερικό της ΝΔ κυρίως για την κατάργηση του οικογενειακού αφορολόγητου.

Παρά το ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας εμφανιζόταν μέχρι πρότινος αμετακίνητος στην απόφαση για την φοροδοτική εξομοίωση κάθε οικογένειας ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών, επικαλούμενος ως αντιστάθμισμα την πρόβλεψη για χορήγηση επιδομάτων με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν έχει κλείσει ακόμα το θέμα.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο φαίνεται να διχάζει και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, σύμφωνα με Τα Νέα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδόν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ που κινούνται στον χώρο της λεγόμενης λαϊκής Δεξιάς έχουν ήδη μεταφέρει τις διαφωνίες τους για την κατάργηση του οικογενειακού αφορολογήτου στο κομματικό επιτελείο, αφήνοντας ανοικτό και το ενδεχόμενο της καταψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή.

Οι σοβαρές διαφωνίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τη συγκεκριμένη ρύθμιση εκφράστηκαν και κατά τη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, με τον κ.Βενιζέλο και τον κ.Κουβέλη να θέτουν επίσης ζητήματα αντισυνταγματικότητας.

Για το θέμα θα υπάρξει την Παρασκευή ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών παρουσία των εκπροσώπων των τριών κομμάτων.

Η Ιπποκράτους, μεταξύ άλλων, επιδιώκει την αναζήτηση ισοδύναμων απέναντι στην κατάργηση του οικογενειακού αφορολόγητου, τον διαχωρισμό ως προς τον τρόπο φορολόγησης των κατ\’επάγγελμα αγροτών από εκείνους που συμπληρώνουν το εισόδημά τους από μια μικρή αγροτική παραγωγή και την παραμονή σε ισχύ του αφορολόγητου τα πρώτα τρία χρόνια για τους νέους επιχειρηματίες.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook