Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, το καθοριστικό βήμα για την μετάβασή του στις δομές και τις λειτουργίες ως ενιαίου κόμματος.

Την Κυριακή αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου κεντρικού οργάνου, που ενδεχομένως θα ονομάζεται κεντρική πολιτική επιτροπή, το οποίο θα έχει την οργανωτική ευθύνη του ιδρυτικού συνεδρίου, που προγραμματίζεται για την άνοιξη.

Η συνδιάσκεψη πραγματοποιείται τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά ένα εναλλακτικό, πιο ρεαλιστικό πολιτικό σχέδιο, το οποίο -σύμφωνα με τον Αλ.Τσίπρα- «οφείλει να είναι πειστικό, να αντέχει στην πιο σκληρή κριτική και να απαντά στα πιο ανήσυχα ερωτήματα».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης, στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Δραγασάκη «Ποια έξοδος; Από ποια κρίση; Με ποιες δυνάμεις;» (εκδ. Ταξιδευτής) τόνισε ότι «δεν αρκεί πια να διατυπώνουμε γενικές αρχές. Οφείλουμε να περιγράψουμε με τη μέγιστη δυνατή σαφήνεια τη διαδικασία ανάκαμψης από την κρίση, τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την παραγωγική ανασυγκρότηση και βέβαια το συνολικό πλαίσιο τομών και μεταρρυθμίσεων για την ανασυγκρότηση αυτή».

«Μόνο έτσι μπορούμε να μετατρέψουμε την ελπίδα που εναποθέτει πια ο κόσμος στην Αριστερά, σε μια στέρεη κοινωνική συμμαχία» υποστήριξε.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι «η Αριστερά δεν είναι πιο συλλέκτης κοινωνικής δυσαρέσκειας, ούτε τροφοδοτείται από τη διάθεση κάποιου ποσοστού ψηφοφόρων να τιμωρήσει τα κόμματα εξουσίας».

«Το ιστορικό της καθήκον είναι να ανοίξει καινούργιους δρόμους. Το βέβαιο είναι ότι ακόμη και αν νικήσουμε το Μνημόνιο, και αν αντισταθούμε στην επιχείρηση κοινωνικής καταστροφής, δεν γίνεται να γυρίσουμε πίσω» παραδέχθηκε.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook