Δράσεις ενημέρωσης διοργανώνει ο Δήμος Φαιστού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, προκειμένου να επιτευχθεί η πρόληψη των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων και του AIDS αλλά και για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το στίγμα και τον αποκλεισμό των οροθετικών ατόμων.

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί το 1988 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Σκοπός της Δημοτικής Αρχής και σε συνεργασία με την 7η ΔΥΠΕ Κρήτης είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους νέους για την ύπουλη αυτή νόσο, η οποία προσβάλλει και προκαλεί το θάνατο σε εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS την 1η Δεκεμβρίου, ο Δήμος Φαιστού διοργανώνει μια σειρά ενημερωτικών επισκέψεων στα λύκεια του δήμου την εβδομάδα 3 με 7 Δεκεμβρίου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων. Επειδή το AIDS, μας αφορά όλους κι όχι μόνο τους ασθενείς και επειδή η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, αποτελεί για μας Παγκόσμια Ημέρα Δράσης ο Δήμος Φαιστού αναλαμβάνει δράση προκειμένου να προσεγγίσει τους νέους και να τους ενημερώσει για το AIDS αλλά και τις μεθόδους πρόληψης, διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά σε ειδική συσκευασία.

Σε συνεργασία με τα Λύκεια η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου θα βρεθεί κοντά στους νέους του δήμου και για μια ολόκληρη εβδομάδα θα ενημερώνει τους μαθητές για τον ιό HIV. Τονίζεται πως η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται για δεύτερη φορά, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος Φαιστού με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη, αλλά και την πολιτική προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook