Η κατάργηση του αφορολογήτου των προστατευομένων τέκνων, η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών, το αφορολόγητο του νέου φόρου ακινήτων και το θέμα της προκαταβολής φόρου στις ΟE και ΕE βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Εάν υπάρξει συμφωνία στα εκκρεμή θέματα, το φορολογικό νομοσχέδιο θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και το πιθανότερο να κατατεθεί στη Βουλή την τρίτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους στην κατάργηση του αφορολόγητου των προστατευομένων τέκνων και για να μειωθούν οι επιβαρύνσεις ζητούν να αυξηθεί η έκπτωση φόρου των 1.950 ευρώ που προβλέπεται στη νέα κλίμακα για εισοδήματα έως 18.000 ευρώ, για όσους φορολογουμένους έχουν παιδιά με τα πρόσθετα έσοδα να βρίσκονται από την αύξηση του συντελεστή του ενιαίου φόρου ακινήτων για όσους έχουν πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Ενστάσεις διατυπώνονται και για την αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 55% στο 80% για όλες τις Ομόρρυθμες και Ετερόρρυθμες Εταιρείες, η οποία θα επιβαρύνει περίπου 150.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες μάλιστα προβλέπεται ότι θα φορολογηθούν για τα καθαρά κέρδη τους με φόρο αυξημένο στο 26%.

Ειδικά για όσες τηρούν βιβλία β' κατηγορίας θα προβλέπεται ότι εφόσον τα κέρδη τους υπερβαίνουν τα 50.000 ευρώ, το τμήμα των κερδών τους πάνω από το εν λόγω ποσό θα φορολογείται με συντελεστή 33%.

Ακόμη, στο τραπέζι της σημερινής συνάντησης αναμένεται να πέσει το θέμα του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων και συγκεκριμένα το αφορολόγητο που θα θεσμοθετηθεί για την ακίνητη περιουσία.in.gr