Η κατάσταση της υγείας υγεία του Πούτιν υποχρέωσε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Νόντα να ματαιώσει μια επίσκεψη στη Ρωσία.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα αναγκάστηκε να ματαιώσει μια προγραμματισμένη επίσκεψη στη Ρωσία \”εξαιτίας της υγείας\” του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έγινε σήμερα γνωστό από ιαπωνική κυβερνητική πηγή και τα μέσα ενημέρωσης.

Η υγεία του Πούτιν αποτελεί αντικείμενο εικασιών εδώ και εβδομάδες, καθώς ο πρόεδρος ματαίωσε πολυάριθμες επισκέψεις στη Ρωσία και το εξωτερικό, κατά τα φαινόμενα εξαιτίας της επιδείνωσης ενός παλιού τραύματος στη σπονδυλική στήλη.

Ο Νόντα επρόκειτο να μεταβεί στη Ρωσία το Δεκέμβριο, χωρίς να έχει οριστεί η ακριβής ημερομηνία, για να συναντηθεί με τον Πούτιν, όμως αναγκάσθηκε να ματαιώσει την επίσκεψη, ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Jiji, ο πρωθυπουργός εξήγησε σήμερα τους λόγους αυτής της ματαίωσης στο δήμαρχο της πόλης Νεμούρο (βόρεια Ιαπωνία) που ήρθε να τον συναντήσει στο Τόκιο για να μιλήσουν για το θέμα των νότιων Κουρίλων νήσων που η Ιαπωνία διεκδικεί από τη Ρωσία.

Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο Νόντα εξήγησε πως το ταξίδι του στη Ρωσία ματαιώθηκε \”εξαιτίας της υγείας\” του Πούτιν, δήλωσε ο δήμαρχος Σουνσούκε Χασεγκάουα, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο.

Κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η ματαίωση της επίσκεψης του Νόντα αποφασίσθηκε έπειτα από αίτημα της Μόσχας. \”Η ρωσική πλευρά ενημέρωσε την Ιαπωνία για τη βούλησή της να αναβάλει τη συνάντηση, αναφέροντας ένα τραύμα του κ. Πούτιν\”, εξήγησε η πηγή αυτή.

Εκπρόσωπος του Νόντα δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη από το Κρεμλίνο, ο Πούτιν θα μεταβεί τη Δευτέρα στην Τουρκία, όπου θα έχει συνομιλίες για σημαντικά ζητήματα της διεθνούς σκηνής όπως η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.


news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook