Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το έργο της κατεδάφισης του παλιού Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και της ανέγερσης στον χώρο αυτό, ενός Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Νίκο Ξυνίδη, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Χανίων, απεστάλη σήμερα από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στο Δήμο Χανίων, το σχετικό έγγραφο με το οποίο γνωστοποιείται ότι το «σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με θέμα “Τροποποίηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Δ.Ε. Χανίων στον χώρο του πρώην Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων, καθορισμός όρων και περιορισμών δόμησης”, μετά από την επεξεργασία του από το ΣτΕ, προωθείται προς υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Η απόφαση του ΣτΕ που αφορά στην αλλαγή στους συντελεστές δόμησης δεν δημιουργεί εμπλοκή στο εν λόγω έργο. Από το Δήμο Χανίων, έγιναν δεκτοί οι νέοι συντελεστές και έτσι, κατόπιν της εξέλιξης αυτής, από την Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, εστάλησαν σήμερα στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης τα τεύχη δημοπράτησης για το υποέργο «Κατεδάφιση παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Χανίων», π/υ 1.600.000 €», όπως τονίστηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης από τον Αντιδήμαρχο κ. Ξυνίδη.

Ως πιθανός χρόνος υλοποίησης του εν λόγω υποέργου της κατεδάφισης προσδιορίζεται το χρονικό διάστημα μεταξύ Μαρτίου- Απριλίου 2013.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook