Δέκα χιλιάδες υπογραφές κατά της αστυνομικής βίας, μαζί με το κείμενο έκκλησης του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου για απόδοση δικαιοσύνης, παρέδωσε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ο Μανώλης Κυπραίος έχει υποστεί απώλεια ακοής ύστερα από ρίψη χειροβομβίδας κρότου λάμψης από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στις 15 Ιουνίου 2011, γεγονός που τερμάτισε τη δημοσιογραφική του καριέρα. Έως σήμερα δεν έχει πάρει απάντηση για το ποιος φταίει.

Παρά τις δεσμεύσεις της τότε κυβέρνησης, των κομμάτων, της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας, ότι θα βρεθούν οι ένοχοι και ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες, έως τώρα -ενάμιση χρόνο μετά- δεν έχει γνωστοποιηθεί το πόρισμα της ΕΔΕ.

«Μία Δημοκρατία βασίζεται στην δικαιοσύνη» τόνισε ο Μ.Κυπραίος. «Αυτοί που παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους να τιμωρηθούν. Η Δημοκρατία δεν διώκει κανένα, τιμωρεί όμως πάντα όποιον την παραβιάζει» συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο δράσης κατά της αστυνομικής βίας, ακτιβιστές της οργάνωσης πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία στο σταθμό του Μετρό «Κατεχάκη» κατά τη διάρκεια της οποίας διένειμαν ενημερωτικό υλικό και φορούσαν όλοι -συμβολικά- ακουστικά, προσπαθώντας να αφυπνίσουν το κοινό τόσο για τα προβλήματα που συνεπάγεται η απώλεια της ακοής.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook