Νέους τριγμούς στην κυβερνητική συνοχή προκαλεί εκ νέου το θέμα της ιθαγένειας. Η κίνηση του Χ. Αθανασίου να «παγώσει» τον νόμο Ραγκούση μέχρι να υπογραφεί η απόφαση του ΣτΕ πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ. «Η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για την ιθαγένεια είναι παράνομη και υπονομεύει τη λειτουργία της κυβερνητικής συνεργασίας» τόνιζαν πηγές της Ιπποκράτους.

Νωρίτερα και σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου ανέστειλε οποιαδήποτε διαδικασία για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο λόγος της αναστολής οφείλεται στην επικείμενη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά στον έλεγχο της συνταγματικότητας των σχετικών άρθρων του νόμου 3838/2010.

Με την απόφαση αυτή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών καλεί τις υπηρεσίες να αναστείλουν τις διαδικασίες: υποβολή νέων αιτημάτων, εξέταση φακέλου, δημοσίευση απόφασης, ορκωμοσία, εγγραφή στα δημοτολόγια κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να προωθήσει νέα νομοθετική ρύθμιση.


real.gr