Το πράσινο είχε την τιμητική του στο Δήμο Γόρτυνας, καθώς μέσα σε διάστημα λίγων μόλις ημερών, πραγματοποιήθηκαν δυο δεντροφυτεύσεις σε Ασήμι και Μητρόπολη.

Συγκεκριμένα στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2012 οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ασημίου προχώρησαν σε δεντροφύτευση περιμετρικά του κτιρίου του σχολείου, με σκοπό την ανάπλαση του παλιού και νέου αύλειου χώρου.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με τη βοήθεια των καθηγητών τους, οι μαθητές επιδόθηκαν με μεγάλο ζήλο δείχνοντας εξαιρετικές ικανότητες στην φύτευση διακοσμητικών δενδρυλλίων- θάμνων και αρωματικών φυτών.

Η διεύθυνση του σχολείου θέλησε να ευχαριστήσει τον Δημήτριο Μαχαιρίδη, από το κτήμα «Βίωμα» που βρίσκεται στην Αριδαία Πέλλας, ο οποίος αφιλοκερδώς, απέστειλε μεγάλη ποικιλία αρωματικών φυτών, συμβάλλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια εξωραϊσμού του σχολικού χώρου.

Επίσης ευχαρίστησε τους γεωπόνους του Δήμου Γόρτυνας για τη βοήθειά τους, αλλά και τη Δασική Υπηρεσία Ηρακλείου που χορήγησε δασικά φυτά.

Η δεύτερη κατά σειρά δεντροφύτευση, έγινε στη Μητρόπολη, στο σημείο της παλιάς χωματερής. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Γόρτυνας φύτεψαν δεκάδες δένδρα, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα του χώρου. Παράλληλα ο Δήμος Γόρτυνας ολοκλήρωσε την περίφραξη του χώρο με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί στο εγγύς μέλλον, ένας χώρος αναψυχής για τους δημότες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook