Απο τον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης στην παλιά πόλη των Χανίων, έκλεψε τελικά την εικόνα του Αγίου Γεωργίου, ο Μαροκινός ο οποίος συνελήφθη χθες ενώ την περιέφερε στο κέντρο της πόλης προκειμένου να την πουλήσει, όπως έγραψε το Flashnews.gr (δείτε ΕΔΩ).

Πρόκειται για 34χρονο απο το Μαρόκο, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χανίων, να περιφέρεται πεζός στην πλατεία 1866,στο κέντρο των Χανίων, κρατώντας μία ξύλινη εκκλησιαστική εικόνα του Αγίου Γεωργίου, διαστάσεων 1,20 Χ 50 cm σε σκαλιστό ξύλινο πλαίσιο, διαθέτοντάς την προς πώληση.

Αρχικά ερευνήθηκε το αν η εικόνα είχε αρχαιολογική αξία, αλλά οι ειδικοί που την εξέτασαν είπαν πως πρόκειται για καινούργια εικόνα.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι ο 34χρονος το βράδυ της 29/30-11-2012, είχε αφαιρέσει από τον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης , στην συνοικία της Σπλάντζιας της παλιάς πόλης,την εκκλησιαστική εικόνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ισχυρίστηκε πως την βρήκε σε…σκουπίδια.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων. Ο συλληφθείς με την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook