Ψήφισμα διαμαρτυρίας στον αιρετό Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκη, στον πρόεδρο της ΤΕΔΚ κ. Ι.Κουράκη, στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Θ. Καρούντζο, προτίθεται να υποβάλλουν τη Δευτέρα, η Ομοσπονδία Γονέων Ηρακλείου, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στο σχεδιαζόμενο από το Υπουργείο Παιδείας Σχολικό Καλλικράτη.

Για την ίδια μέρα παράλληλα, καλούν γονείς και μαθητές να παρευρεθούν στη πλατεία Ελευθερίας, στις 11 το πρωί, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ίδιο θέμα.

Με σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «οι γονείς των μαθητών είναι αναστατωμένοι με την διαδικασία που έγινε η «διαβούλευση», χωρίς να ζητηθεί ή άποψη τους, από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, με τις όποιες αντιδράσεις ή συμφωνίες θα υπήρχαν. Η κυβέρνηση δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Απλά, αποφασίζει και διατάζει».

Σε έντονο ύφος συνεχίζοντας η ανακοίνωση σημειώνει

«Καταδικάζουμε την πολιτική που ακολουθείται για την συγχώνευση – κατάργηση σχολικών μονάδων και την ίδρυση «Σχολικών Κέντρων και Πολυδύναμων Σχολικών Μονάδων», αφορά όλη τη χώρα και σχετίζεται άμεσα με την υλοποίηση του Καλλικρατικού σχολείου της «αγοράς».

Όλα τα συστεγαζόμενα σχολεία θα συγχωνευτούν, οι «σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν σε ενιαίο χώρο ως ξεχωριστές σχολικές μονάδες της ίδιας βαθμίδας ενοποιούνται σε μια σχολική μονάδα».

Ενώ αμφισβητώντας τα παιδαγωγικά κριτήρια για τις συγχωνεύσεις με βάση τα οποία κινήθηκε το Υπουργείο αναφέρει ότι

«Ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την υλοποίηση του «ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» – «ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ», εξαντλεί το αντιπαιδαγωγικό όριο των 25 μαθητών και 30 μαθητών ανά τάξη, στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αντίστοιχα.»

και καταλήγοντας

«Οι γονείς, οι μαθητές, έχουμε πολύ σοβαρούς λόγους να αντιδράσουμε στην επιχείρηση «συγχωνεύσεις σχολείων» και στην αναδιοργάνωση της Εκπαιδευτικής δομής που αντικειμενικά προμηνύουν τα χειρότερα στη μόρφωση των παιδιών μας»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook