Στους ρυθμούς που ζούμε, το πρωινό γεύμα φαντάζει πολυτέλεια, ειδικά για τους γονείς που τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, για δουλειές σπιτιού, την εργασία τους και φυσικά τα παιδιά τους που έχουν πολλές δραστηριότητες.

Γι\’ αυτό και οι περισσότερες οικογένειες, αδιαφορούν για το πρωινό γεύμα και φεύγουν όλα τα μέλη της από το σπίτι χωρίς καν να έχουν βάλει κάτι στο στόμα τους. Ένας καφές το πρωί, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σας πεινάσει περισσότερο.

Τέτοιες συνήθειες, δυστυχώς μεταβιβάζονται και στα παιδιά σας που μαθαίνουν και εκείνα με τη σειρά τους να μην πίνουν γάλα ή να τρώνε κάτι πριν φύγουν για το σχολείο.

Όμως, όπως θα γνωρίζετε και εσείς, το πρωινό γεύμα είναι το σημαντικότερο όλων καθώς δίνει ώθηση στον οργανισμό να αποκτήσει ενέργεια και τον βοηθά –κυρίως τον μεταβολισμό- να λειτουργήσει σωστά. Γι\’ αυτό και θα πρέπει να κάνετε και εσείς συνήθεια το πρωινό γεύμα στο σπίτι. Σηκωθείτε ένα τέταρτο πιο νωρίς για να ετοιμάσετε το πρωινό. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε τα πρωινά γεύματα το Σαββατοκύριακο που είστε πιο χαλαρές από άποψη δουλειάς. Επίσης δεν πρόκειται για κάτι δύσκολο. Μπορείτε να ετοιμάσετε το γάλα του παιδιού και μία φέτα με ψωμί και μέλι που είναι δυναμωτικό. Δεν θα σας πάρει παραπάνω από πέντε λεπτά για την ετοιμασία. Επίσης, θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι θα πρέπει να αποκτήσετε και εσείς αυτή τη συνήθεια γιατί πολύ εύλογα το παιδί, αν πάψετε εσείς να τρώτε πρωινό, θα σας ρωτήσει γιατί το αναγκάζετε εκείνο να τρώει ενώ εσείς όχι.

Άλλωστε, κάνει καλό και στους ενήλικες. Αν για κάποιο λόγο έχει αντιρρήσεις το παιδί για το πρωινό του, καλό είναι να το αφήσετε να το δει ως παιχνίδι. Πώς θα γίνει αυτό; Αρκεί να το αφήσετε να ετοιμάσει μόνο του το πρωινό του, ό,τι και αν είναι αυτό. Δώστε του τα υλικά που χρειάζεται ή έχετε τέλος πάντων στο σπίτι και αφήστε το να ετοιμάσει το πρωινό και θα δείτε ότι θα το φάει με μεγαλύτερη όρεξη.

mothersblog.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook