Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η συζήτηση συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών ως προς τη μετάβαση στις δομές και στις λειτουργίες του ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίου κόμματος.

Κατά τη χθεσινοβραδινή του ομιλία στην έναρξη των εργασιών της συνδιάσκεψης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, διατύπωσε την ετοιμότητα του κόμματος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας «και να τα καταφέρει παρά το γεγονός ότι θα γίνει μέσα στις χειρότερες συνθήκες οικονομικής καταστροφής και κοινωνικής διάλυσης».

Ενώπιον 3.400 αντιπροσώπων, ο κ. Τσίπρας περιέγραψε τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στη διαμόρφωση του νέου πολιτικού σκηνικού αλλά και την επίδραση που επιδιώκει να ασκήσει στις νέες συνθήκες, καθώς συνδύασε τον πολιτικό στόχο για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας με την ταυτόχρονη δράση του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. «Συγκροτούμε ένα κόμμα της κοινωνίας και όχι του κράτους και του συστήματος» τόνισε και ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, κατηγορώντας τον πως ακολουθεί τη γραμμή «ό,τι πουν οι δανειστές», ενώ προέβλεψε και νέα μείωση μισθών.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Αφήνουμε πίσω μας τη γραφειοκρατία και τους μηχανισμούς» και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε ένα κόμμα που με έφοδο θα καταλάβει το κράτος, αλλά θέλουμε έναν κομματικό οργανισμό που η δομή του και οι διαδικασίες του να καθρεπτίζουν τον κόσμο της εργασίας και του μόχθου, θέλουμε ιδεολογική ηγεμονία στο λαό».

Οι εργασίες της συνδιάσκεψης κορυφώνονται αύριο, Κυριακή, με τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την εκλογή νέου κεντρικού οργάνου.

zougla.gr