Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και την Γενική Γραμματεία Πολιτισμού, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, προκειμένου να προωθήσει μια σειρά από προγραμματικές συμβάσεις και μελέτες που αφορούν τον μεσαρίτικο Δήμο.

Ο Δήμαρχος βρέθηκε αρχικά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα στην Ειδική Γραμματεία Δασών και στην Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος. Εκεί ο κ. Σχοιναράκης ζήτησε από τους υπευθύνους να συνδράμουν ώστε να προωθηθούν και να υπογραφούν άμεσα οι προγραμματικών συμβάσεων των έργων στην περιοχή του Ρούβα για το έργο «ΓΥΠΑΣ INTEREG Ελλάδα – Κύπρος 2007 – 2012 και στην περιοχή του Κόφινα για το έργο «Μονοπάτια στην περιοχή Κόφινα (ΟΣΑΠΥ)..

Επόμενος σταθμός του Δημάρχου Γόρτυνας ήταν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο Νίκος Σχοιναράκης συναντήθηκε με ανθρώπους της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού και της Δ/νσης Αναστύλωσης Νέων και Σύγχρονων Μνημείων. Στόχος του ήταν η προώθηση και εκπόνηση της μελέτης ολοκλήρωσης και αποκατάστασης του κτιρίου του παλιού Δημαρχείου Γόρτυνας.

Το κτίριο, που βρίσκεται στους Αγίους Δέκα είναι γνωστό κι ως Επισκοπικό Μέγαρο και έχει χαρακτηριστεί ως νεώτερο μνημείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook