Άγρια κόντρα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Χρυσή Αυγή προκάλεσε η αποκάλυψη του Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συντακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ότι θα προσπαθήσει να θέσει τη Χρυσή Αυγή εκτός νόμου.

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ που, όπως ανέφερε, «αναδεικνύει τη Χρυσή Αυγή ως αντισυνταγματικό κόμμα».

Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε το γραφείο τύπου της Χρυσής Αυγής.

«Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο, που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης ενός και πλέον εκατομμυρίου Ελλήνων. Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της διαφθοράς, της μίζας, της διαπλοκής και του μνημονίου, καταδικασμένο από τον ελληνικό λαό στο περιθώριο της δημόσιας ζωής. Αν ο Βενιζέλος και η παρέα του θέλουν να... "θέσουν εκτός νόμου" την Χρυσή Αυγή καλά θα κάνουν να βιαστούν, γιατί σύντομα θα βρίσκονται στο 0% και δεν θα έχουν ούτε κόμμα, ούτε γραφεία, ούτε βουλευτές για να μας διασκεδάζουν με ανάλογες γραφικές δηλώσεις.

Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα δεν θα έχουν ούτε την προσωπική τους ελευθερία, έχοντας ήδη εμπλακεί σε τεράστια σκάνδαλα διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου.


Κασιδιάρης: Δεν θα «τελειώσουν» την Χρυσή Αυγή - Έτοιμο το νέο όνομα

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, ο Ηλίας Κασιδιάρης αποκάλυψε το όνομα του νέου κόμματος αν η Χρυσή Αυγή τεθεί  εκτός νόμου, αν και ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί.

«Σιγά το δύσκολο! Μια δήλωση στον Άρειο Πάγο είναι, το είχαμε κάνει την πρώτη φορά το '81» είπε και αποκάλυψε πως έχουν έτοιμο το όνομα. «Ελληνική Αυγή θα το πούμε» αν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα θέσουν την Χρυσή Αυγή εκτός νόμου καθώς σε μια τέτοια περίπτωση την επόμενη ημέρα η Χρυσή Αυγή θα διπλασιάσει τα ποσοστά της...

Εξάλλου όπως είπε τα περί εκτός νόμου της Χρυσής Αυγής τα διαρρέει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν τίθεται «εκτός νόμου αλλά τίθεται στο περιθώριο από τον ελληνικό λαό»...