Απαντήσεις σε όσους τον κατέκριναν, ακόμα και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνει ο συγγραφέας και βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τη δήλωσή του περί «μισής Αθήνας».

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο συγγραφέας κάνει λόγο για μια προσφιλή τακτική της Χρυσής Αυγής να σπιλώνει αντιπάλους, σύμφωνα με τα δικά της αξιακά πρότυπα.

Εξηγεί ότι στην περιβόητη συνέντευξη θέλησε να χλευάσει τη μέθοδο του character assassination (να εξοντώνεις ηθικά τον αντίπαλο με ένα ψέμα και στη συνέχεια να τεκμηριώνεις το ψέμα σου με άλλο ψέμα).

«Αλιεύτηκε αυτή η διαβόητη φράση περί 'μισής Αθήνας' και πλασαρίστηκε ως δήλωσή μου. Ήταν αρκετό για να ανοίξουν οι κρουνοί της παράνοιας.»

Βολές εξαπολύει και κατά συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι τον κατέκριναν χωρίς να μπουν στον κόπο να διαβάσουν όλη τη συνέντευξη.

«Κοιμήθηκα 'ομοφυλόφιλος' για τους χρυσαυγίτες και ξύπνησα 'ομοφοβικός' για κάποιους συντρόφους μου» λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος, στο ερώτημα για το αν θα έπρεπε η Χρυσή Αυγή να τεθεί εκτός νόμου, ο κ. Τατσόπουλος αντιστρέφει το ερώτημα, λέγοντας ότι δεν έπρεπε ποτέ να έχει τεθεί εντός νόμου.

«Ο Άρειος Πάγος θα έπρεπε να της έχει φράξει το δρόμο όταν ακόμα ήταν μια μικρή ναζιστική συμμορία με πλούσιο ποινικό μητρώο. Τώρα είναι πια αργά.

» [...] Εκτός κοινοβουλίου όμως -και κατόπιν εκτός νόμου- μπορεί να τη θέσει μονάχα εκείνο που την επέβαλε στο κοινοβούλιο: το εκλογικό σώμα.»in.gr