Ανοίγει αύριο τις πύλες του ο παιδικός σταθμός που θα φιλοξενήσει 15 νήπια αστυνομικών του Ηρακλείου. Ένας πρότυπος παιδικός σταθμός που θα «λύσει» στην κυριολεξία τα χέρια αστυνομικών-γονέων.

Όπως δήλωσε στο flashnews.gr ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων του νομού Ηρακλείου, Θανάσης Μπαλαμούτης, ο παιδικός σταθμός ανοίγει τις πύλες του, αρχικά για 15 παιδιά και σκοπός του ΔΣ της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων, είναι να μπορέσει να φιλοξενήσει περισσότερα, αφού οι αιτήσεις που κατατέθηκαν είναι αρκετές.

Όσον αφορά στα κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία έγινε η επιλογή των νηπίων που θα φιλοξενηθούν στον παιδικό σταθμό, όπως τόνισε ο γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ηρακλείου, Μανόλης Σηφάκης, είναι τα ίδια κριτήρια βάση των οποίων «εγκρίνουν» και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί τις αιτήσεις που καταθέτουν 1000άδες γονείς.

Πολύτιμη ήταν και η συμβολή του Δημάρχου Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη, αλλά και της αρμόδιας αντιδημάρχου, Ελένης Κόκορης, η οποία κάθε χρόνο δίνει την δική της μάχη για να συνεχίσουν να «δέχονται» οι παιδικοί σταθμοί του δήμοι τα παιδιά των δημοτών, παρά τα αυξημένα προβλήματα που υπάρχουν.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο δήμαρχος κος Κουράκης «Θέλουμε μέσα από δράσεις και έργα να βοηθήσουμε το κοινωνικό σύνολο και στη συγκεκριμένη περίπτωση να βοηθήσουμε τους αστυνομικούς που μέσα σε πραγματικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες δίνουν καθημερινά αγώνα για την ασφάλειά μας. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε ο παιδικός σταθμός που βρίσκεται στην Αστυνομική Διεύθυνση να λειτουργήσει το συντομότερο».

Αρχικά, ο παιδικός σταθμός για τα παιδιά των αστυνομικών θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και θα απασχολεί 4 άτομα, την δ/ντρια του σταθμού, μία βρεφονηπιαγωγός, μία μαγείρισσα και ένα ακόμα άτομο στο τμήμα καθαριότητας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook