Ο συριακός στρατός βομβάρδισε τα περίχωρα της Δαμασκού, από τα οποία το καθεστώς θέλει να εκδιώξει τους αντάρτες που έχουν δημιουργήσει εκεί βάσεις τους, ανέφερε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την ίδια στιγμή, πολλές βομβιστικές επιθέσεις προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 13 αμάχων, -οκτώ από έκρηξη βόμβας στην πόλη Ράκα και πέντε από την έκρηξη δύο παγιδευμένων αυτοκινήτων στη Δαμασκό.

Πολλά προάστια βομβαρδίστηκαν από το πυροβολικό και την αεροπορία, όπως και οι νότιες συνοικίες της πρωτεύουσας, δήλωσε το OSDH που βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών στη Συρία.

Το δίκτυο των ακτιβιστών της Γενικής Επιτροπής της Επανάστασης (CGRS) ανέφερε από την πλευρά του ότι η πόλη Ντούμα βομβαρδίστηκε επίσης από τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Αυτή η πόλη βορειοανατολικά της Δαμασκού βρίσκεται στην ανατολική Γούτα, την περιοχή που συνορεύει με την πρωτεύουσα, και διασχίζεται από τον αυτοκινητόδρομο του διεθνούς αεροδρομίου, όπου την Πέμπτη για πρώτη φορά στους 20 μήνες της σύγκρουσης, σημειώθηκαν βίαιες μάχες.

 

protothema.gr