Διαβάζοντας το άρθρο του Φελνίκου και κατά κόσμον κ. Φελέκη με τίτλο, «ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΛΑΜΑΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ», έκανα κάποιες απλές σκέψεις …

Τον τελευταίο καιρό, βλέπουμε να παίζεται από πολλούς, με παραλλαγές, το παιχνίδι «γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο Μανώλης»…

Στο «γύρω γύρω» είναι διάφοροι, που έχουν αποφασίσει να εξοντώσουν το ΠΑΣΟΚ και ο «Μανώλης», είναι το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος.

Όμως ας πούμε κάποιες αλήθειες…

Είναι γεγονός σε όλους, αλλά μη ομολογούμενο, ότι η VPRC έχει ενταχθεί πλήρως στον κομματικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ, με ορθόδοξες και ανορθόδοξες μεθόδους, έχοντας ξεπεράσει κάθε ακραίο όριο στοιχειώδους πολιτικού πολιτισμού.

Δεν θα αναφερθώ βέβαια, για την επικοινωνιακή τουλάχιστον σύμπλευση με την Χρυσή Αυγή και τον Καμμένο. Όμως έχω μια απορία, η περίφημη δημοσκόπηση τηςVPRC, που βγάζει το ΣΥΡΙΖΑ 31% και το ΠΑΣΟΚ 5%, βγάζει σε καταλληλότητα τον Τσίπρα με 9%!!!.

Ας απαντήσει λοιπόν, ο όποιος επικοινωνιολόγος η κοινωνιολόγος, πως ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζει με 31% το βαρύ πυροβολικό του, ο Τσίπρας εμφανίζεται με 9%….

Μαγική εικόνα, η ταχυδακτυλουργία;

Όμως υπάρχουν και άλλες απορίες…

Τον τελευταίο καιρό, ξεφυτρώνουν συνεχώς νέα, καθημερινά έντυπα, σε περίοδο κρίσης, την ίδια στιγμή, που παλιά έντυπα αγωνίζονται να επιβιώσουν η και κλείνουν.

Συμπτωματικά, όλα αυτά τα έντυπα, έχουν στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ, όχι βέβαια από την μαζική τους κυκλοφορία, αλλά επειδή διαβάζονται κάθε μέρα από τα πρωινάδικα της τηλεόρασης και κρέμονται στα περίπτερα.

Κανένας δεν απαντά στην απορία, του πως συντηρούνται και από ποιους αυτά τα έντυπα, όταν έχουν σχεδόν μηδενικές πωλήσεις.

Δεν θα αναφερθώ εδώ, σε όσους θεωρούν ότι ο αδύνατος κρίκος της τρικομματικής κυβέρνησης είναι το ΠΑΣΟΚ και επιχειρούν την ανατροπή της, διότι ακόμα προσπαθούν να κερδίσουν την χαμένη μάχη της δραχμής και τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, για προφανείς λόγους.

Ας μιλήσουμε όμως και για κάποιους στο ΠΑΣΟΚ, είτε εντός είτε εκτός.

Εκτός, είναι οι εμπνευστές του «λεφτά υπάρχουν», οι ίδιοι που εμπνεύστηκαν το 1985 προεκλογικά, το….. «εμπρός για καλύτερες μέρες», που όμως οι ίδιοι το 1986, εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ, πέρασαν το 1989 από τον τότε ΣΥΝ και όπως οι φήμες της εποχής έλεγαν, στον Συν εκείνης της εποχής, είχαν «ράμματα για την γούνα», του αείμνηστου Α. Παπανδρέου.

Παρόλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ τους ξαναδέχτηκε το 1990, για να το εγκαταλείψουν και πάλι, τώρα στα δύσκολα.

Υπάρχουν και εκείνοι, που γνώρισαν το ΠΑΣΟΚ από «κυβερνητικής καθ έδρας», που ποτέ δεν περπάτησαν με τα απλά μέλη η στελέχη στο πεζοδρόμιο, που αφού διέδραμαν οριζοντίως και καθέτως την χώρα ως νεοπροφήτες της καταστροφής του ΠΑΣΟΚ και αφού δεν ψάρεψαν «ωψάρια», επανήλθαν εκ νέου, συνεχίζοντας να επαναπροφητεύουν την καταστροφή και διάλυση του !!

Γι αυτούς, μόνο λύπη, συμπόνια αλλά και αποστροφή αισθάνομαι….

Αυτά προς το παρόν …

Όσο για σένα αγαπητέ Φελνίκο, εύχομαι και ελπίζω, εσύ παλιός αριστερός της άναρχης αριστεράς, όχι αναρχικός, εννοώ της αριστεράς της μη ενταγμένης σε κόμματα, να μην ανήκεις στην χωρία των… «γύρω γύρω».

Θυμάμαι καλά, στην αφετηρία σου στα ΜΜΕ, έδωσες ελπίδα και προοπτική, σκέψου μόνο αυτό που λέει ο λαός μας, ότι …. «τα ύστερα τιμούν τα πρώτα».

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook