Καταστροφές στο νησί και ιδιαίτερα στην κοινότητα Συκούντας προκάλεσε έντονη και συνεχής βροχόπτωση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Λέσβο.

Στο νησί καταγράφηκαν 139mm βροχής, προκαλώντας ζημιές στην αγροτική παραγωγή, στο οδικό δίκτυο και σε κατοικίες, κυρίως στο ανατολικό κομμάτι του νησιού.

Επί σχεδόν μιάμιση ώρα έβρεχε δυνατά μέσα στην πόλη και στα γύρω προάστια, αλλά και στον κάμπο του Ευεργέτουλα βορειοδυτικά του κόλπου της Γέρας.

Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν στην περιοχή της Επάνω Σκάλας, όπου λειτουργεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ, προκαλώντας μπλακ άουτ σε όλο το νησί, περίπου από τις 19.30 έως τις 21.00.

Η πυροσβεστική δέχτηκε δέχτηκε συνολικά 80 κλήσεις για παροχή βοήθειας και επενέβη πραγματοποιώντας 70 αντλήσεις υδάτων, τέσσερις κοπές δέντρων καθώς και 12 διασώσεις ατόμων που είχαν παγιδευτεί σε ακινητοποιημένα οχήματα.

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της δημοτικής Αρχής και της τεχνικής υπηρεσίας, για την άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που προέκυψαν από τη θεομηνία.

in.gr