Με ανοικτή του επιστολή, ο σύλλογος κατοίκων της παλιάς πόλης των Χανίων, απευθύνεται στους επισκέπτες της παλιάς πόλης και τους καλεί να σεβαστούν την περιοχή και τους κατοίκους της.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

\”Εμείς οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης Χανίων, με τη λήξη της θερινής περιόδου και τώρα που έχει καθίσει ο κουρνιαχτός της φρενιτιώδους νυχτερινής διασκέδασης δίπλα και μέσα στις γειτονιές μας, θέλουμε να σας πούμε τα παρακάτω με παρρησία.

Είμαστε κάτοικοι της Παλιάς Πόλης από επιλογή, δεμένοι με τη γειτονιά μας. Γεγονότα, άνθρωποι και γωνιές της είναι οι αναφορές μας. Τα σπίτια μας είναι μοναδικά και κανένα δεν είναι ίδιο με το άλλο, μας «μιλούν» και αφουγκραζόμαστε τη δική τους ιστορία.

Είναι η κύρια κατοικία μας, και για πολλούς από εμάς η μόνη, είναι το καταφύγιό μας και το άσυλο που ορίζει ο Νόμος. Σ’ αυτά ζουν οικογενειάρχες με παιδιά, ηλικιωμένοι με παιδιά που «φτερούγισαν», εργαζόμενοι, άνθρωποι μονάχοι, συνταξιούχοι, μαθητές. Κόσμος που κοσμεί την Παλιά Πόλη και τη φυλάσσει νύχτα και μέρα.

Όσοι έρχεστε, και καλά κάνετε, για να περπατήσετε, να περιδιαβάσετε στους όμορφους δρόμους και τα σοκάκια της ή να απολαύσετε τον καφέ και το ποτό σας, πρέπει αλαφροπάτητα να το κάνετε.

Δεν αρμόζουν φωνασκίες, εκδηλώσεις ποδοσφαιρικού γηπέδου και χάχανα, κάτω από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια των σπιτιών μας, κάτω από τα μαξιλάρια μας. Αυτά δεν αρμόζουν για ένα λόγο παραπάνω όταν γίνονται σε ώρες κοινής ησυχίας. Τότε μάλιστα τα θεωρούμε τουλάχιστον επιπολαιότητες αν όχι αγένειες ή εχθρικές συμπεριφορές.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλοί επιχειρηματίες του είδους αναπτύσσουν καθίσματα σε δημόσιο χώρο (έξω) πέρα από την άδειά τους (αν την έχουν κι αυτή), τρεις και τέσσερις φορές περισσότερα. Εκεί στήνεται το «πανηγύρι» όπου η Δημοτική Αστυνομία δεν βλέπει και δεν ακούει τίποτε.

Εμείς όμως βλέπουμε και ακούμε.

Μάταια ζητούμε την προστασία του Νόμου με έκπληξη και απορία. Από «εκεί» τίποτα δεν περιμένουμε πια…

Περιμένουμε όμως από εσάς, που είστε συμπολίτες μας αλλά και φίλοι, συγγενείς, αδέλφια, παιδιά κι εγγόνια μας. Περιμένουμε τη συναντίληψή σας, την αλληλεγγύη και το σεβασμό σε ανθρώπους που δικαιούνται να ησυχάζουν στο σπίτι τους, όπως και εσείς\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook