Τελευταία ενημέρωση 13:20

Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών έγινε δεύτερο σοβαρό περιστατικό ληστείας στα Ανώγεια, αυτή τη φορά στην Αγροτική Τράπεζα.

Άγνωστοι δράστες χρησιμοποιώντας ένα μικρό φορτωτή JCB διέλυσαν την τζαμαρία και εισήλθαν εντός του καταστήματος, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά έδεσαν και σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο της τράπεζας.

Όλα έγιναν στις 4 τα ξημερώματα όταν οι δράστες έφτασαν στην τράπεζα με ένα αγροτικό αυτοκίνητο και έναν μικρό φορτωτή. Ο οδηγός του φορτωτή, διέλυσε την πρόσοψη και μπήκε μέσα, ενώ οι άλλοι δράστες αφού έδεσαν το χρηματοκιβώτιο που βρίσκεται σε δωμάτιο πίσω από το ταμείο με την βοήθεια του φορτωτή το έβαλαν στο αγροτικό αυτοκίνητο με το οποίο και διέφυγαν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το χρηματικό ποσό που υπήρχε στο χρηματοκιβώτιο, ξεπερνά τις 500.000 ευρώ, ενώ να σημειωθεί πως απο σήμερα ξεκινά η πληρωμή των συντάξεων και του δώρου στους συνταξιούχους του ΟΓΑ, οπότε οι δράστες ίσως να υπολόγιζαν πως μέσα στο χρηματοκιβώτιο θα υπήρχαν πολλά χρήματα.

Όπως γράφει το anogi.gr, o συναγερμός χτύπησε αμέσως και η αστυνομία έφτασε σε πέντε λεπτά, αλλά οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.

Από τις εκτεταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών αρχών, βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, δύο (2) Ι.Χ.Φ οχήματα ολοσχερώς κατεστραμμένα από πυρκαγιά, για τα οποία ερευνάται η χρησιμοποίησή τους στην ανωτέρω κλοπή.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου, ενώ έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

(φωτό anogi.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook