«Χωρίς καμία διάθεση χιούμορ, αυτήν τη στιγμή είμαι σε αδυναμία να καταβάλω φόρους που οφείλω.». Η δήλωση θα μπορούσε να έχει γίνει από οποιονδήποτε έλληνα πολίτη. Όμως, ο άνθρωπος πίσω από αυτά τα λόγια είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», ο Θ. Πάγκαλος, εξηγεί: «Πουλώ ακίνητα, αλλά κανείς δεν αγοράζει». Αυτή η αδυναμία του, κάνει δύσκολη την καταβολή των φόρων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που λέει κάτι παρόμοιο ο κ. Πάγκαλος. Πέρυσι, λίγο μετά την επιβολή του «χαρατσιού» είχε πει ότι δεν θα ήταν σε θέση να πληρώσει το νέο φόρο και ότι αναζητούσε αγοραστές για ακίνητά του.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Πάγκαλoς, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνει ότι δύο είναι τα κύρια θέματα για την παράταξη:

«Γνωρίζω τι θα πω εγώ στο συνέδριο. Δεν ξέρω τι θα πουν οι υπόλοιποι ούτε ποιους θα έχει η πλειοψηφία. Τα συνέδρια των κομμάτων συζητούν τα πάντα και το θέμα ηγεσίας αν τεθεί. Δεν είναι όμως αυτό το κύριο θέμα αυτήν τη στιγμή για το ΠΑΣΟΚ. Τα κύρια θέματα είναι δύο: η κατάργηση του σταυρού προτίμησης και η υιοθέτηση νέου εκλογικού συστήματος μικτού χαρακτήρα, η τροποποίηση ριζικά του τρόπου λειτουργίας και η λήψη αποφάσεων στο κόμμα».

newsbeast.gr