Η βίζα πρώτης ταχύτητας, που καθιέρωσε η βρετανική κυβέρνηση το 2008 για να προσελκύει ξένους πλουσίους που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στην Αγγλία πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες, προσφέροντάς τους άδεια παραμονής στην Αγγλία και στη συνέχεια τη βρετανική υπηκοότητα, αποδίδει εντυπωσιακά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η εγκατάσταση ξένων επενδυτών στην Αγγλία αυξήθηκε πέρυσι κατά 75%, ενώ οι περισσότεροι είναι Ρώσοι και Κινέζοι. Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το ρεύμα των πλουσίων της νέας τάξης στην Κίνα, οι οποίοι εκτός του ότι θεωρούν την Αγγλία ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον, θέλουν να δώσουν στα παιδιά τους την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση.

Οι όροι επένδυσης για όσους παίρνουν τη βίζα πρώτης ταχύτητας είναι στο ένα εκατομμύριο λίρες. Μέχρι 250.000 λίρες μπορούν να επενδυθούν σε ακίνητα και τα υπόλοιπα σε ομολόγα. Οποιος ξένος επενδύσει ένα εκατομμύριο λίρες, εξασφαλίζει αυτόματα άδεια παραμονής για πέντε χρόνια και του δίνεται η βρετανική υπηκοότητα. Για όποιον επενδύσει από πέντε εκατομμύρια λίρες και πάνω μειώνεται στα 2-3 χρόνια ο χρόνος για να πάρει τη βρετανική υπηκοότητα.

Η βίζα πρώτης ταχύτητας αποσυνδέθηκε τελευταία από οποιαδήποτε γραφειοκρατική διαδικασία, είναι μια πραγματικά φαστ τρακ βίζα και οι θετικές επιπτώσεις της φαίνονται στα ακίνητα του Λονδίνου.

Εκπρόσωπος διεθνούς μεσιτικού γραφείου δήλωσε πως «η μεγάλη κίνηση που παρατηρείται τώρα στην αγορά των ακινήτων του Λονδίνου κατευθύνεται από ξένους αγοραστές. Το 60% των ακινήτων αξίας πάνω από δύο εκατομμύρια λίρες πηγαίνει σε ξένους αγοραστές».

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook