Δύο νέες επιχειρήσεις προστέθηκαν στην λίστα των πιστοποιημένων επιχειρήσεων μαζικής εστίασης με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης».

Πρόκειται για το εστιατόριο του Οικοτουριστικού ξενώνα «ΘΑΛΟΡΗ» που βρίσκεται στα Καπετανιανά του Δήμου Αχαρνών – Αστερουσίων, στο νομό Ηρακλείου, τηλ: 2893 041762, 6976994896, [email protected], www.thalori.com.

Η επιχείρηση που επίσης έλαβε το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης» είναι το εστιατόριο «ΑΥΛΗ» που βρίσκεται στην οδό Ξανθουδίδου 22 & Ραδαμάνθυος, Ρέθυμνο. Τηλ: 28310 58250/26213, [email protected], www.avli.gr.

Τα αγροτουριστικά καταλύματα αποτελούν πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού που μαζί με την προσφορά γνήσιας παραδοσιακής κουζίνας και ποιοτικών υπηρεσιών εστίασης πλαισιώνουν με τον καλύτερο τρόπο στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και συμβάλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση του γαστρονομικού χαρτοφυλακίου του νησιού, στην ενίσχυση του τουρισμού και στην ενδυνάμωση του αγροδιατροφικού τομέα των περιοχών. Είναι σημαντικό που στο δίκτυο των πιστοποιημένων επιχειρήσεων, εντάσσεται η δεύτερη επιχείρηση αγροτουριστικού ενδιαφέροντος.
Συνολικά στην Κρήτη υπάρχουν μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί δώδεκα επιχειρήσεις μαζικής εστίασης.

Οι επιχειρήσεις που έχουν πιστοποιηθεί είναι:

στη Δρακώνα Κεραμειών στα Χανιά οι ταβέρνες «Παραδοσιακό Γαστρονομικό Κέντρο Κρητικής Διατροφής ΝΤΟΥΝΙΑΣ» (2821065083, 6974989248) και «Ο Τζανέρης κι η Αρχόντισσα» (28210 75997, 6973210847), στις Καλύβες Χανίων η ταβέρνα «Πιπεριά» (28250 31245, 31077), στις Γούρνες Ηρακλείου η ταβέρνα «Κρήτες» (2810 762666 – 6937 453980), στις Φουρνές, του Δήμου Κυδωνίας Η ταβέρνα του «Βοτανικού Πάρκου Κρήτης» (6976860573), στο Ρέθυμνο, οδός Σαλαμίνος 15, το εστιατόριο «Αλάνα» (28310 27737, 69483 74330), στην οδό Επιμενίδου 4 το εστιατόριο «VENETO» (28310 56634, 693 2237620), στον Κουμπέ -Ρεθύμνου, Ακρωτηρίου 4 το εστιατόριο «Πρίμα Πλώρα» (28310 56990), στη Σχολή Ασωμάτων στην επαρχία Αμαρίου «Πάνακρον» (28330 22120) και στις Κάτω Ασίτες, Ηράκλειου η ταβέρνα του ξενώνα «Εαρινό».

Όπως δήλωσε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη: «Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, από την οποία δημιουργήθηκε το Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας, στοχεύει στην προστασία και την ανάδειξη της Κρητικής Διατροφής και απονέμεται σε εστιατόρια που προσφέρουν Κρητική Κουζίνα και χρησιμοποιούν αποκλειστικά παρθένο ελαιόλαδο και τοπικά προϊόντα.

Με την πρωτοβουλία μας αυτή, επιχειρούμε να ενισχύσουμε τον πρωτογενή μας τομέα, το τουριστικό μας προϊόν και κατ’ επέκταση την τοπική μας οικονομία».
Η διαδικασία πιστοποίησης αποτελεί μέρος της προσπάθειας της καθιέρωσης του Σήματος Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας, ως κομμάτι του Brand «Κρήτη» της Περιφέρειας Κρήτης, στην ανάδειξη της Κρητικής Κουζίνας και των προϊόντων και στην ενίσχυση της γαστρονομικού τουρισμού.

Η Περιφέρεια Κρήτης καλεί τους επιχειρηματίες αλλά και καταναλωτές του νησιού, να συμμετέχουν στο δίκτυο, δημιουργώντας ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο χώρο της εστίασης, με στόχο μια πιο σταθερή και βιώσιμη τοπική οικονομία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση και τα πιστοποιημένα εστιατόρια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας» τηλεφωνικά στο 2810-302787, ηλεκτρονικά στο [email protected] ή μέσω της ιστοσελίδας www.cretan-nutrition.gr.