Νέα Πολιτική Κίνηση ανακοίνωσε μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα ο Αντρέας Λοβέρδος, με την ονομασία «ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ» που σημαίνει Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας και στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα, ενώ αναφέρονται και τα ιδρυτικά μέλη, καθώς και τα στελέχη της Διοικούσας Επιτροπής.

Μεταξύ των μελών της Διοικούσας Επιτροπής και δύο Κρητικοί στην καταγωγή:

Ο πρώτος είναι ο κ. Ψωμάς Αλέξανδρος, με καταγωγή απο το Ρέθυμνο, όπου είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ Γεωτεχνικής κατεύθυνσης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Υδρολογία και την Περιβαλλοντική Διαχείριση Υδατικών Πόρων.

Η δεύτερη είναι η Δικηγόρος κ. Διγενάκη Ελένη, η οποία γεννήθηκε στα Χανιά, είναι δικηγόρος και πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ενώ στα ιδρυτικά μέλη είναι και ο Ψωμάς Απόστολος, Δικηγόρος με καταγωγή το Ρέθυμνο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στα ονόματα των μελών δεν περιλαμβάνεται κανένα γνωστό όνομα πολιτικού στελέχους ή βουλευτή, όπου με αυτόν τον τρόπο ο Αντρέας Λοβέρδος περνάει το μήνυμα ότι ο νέος φορέας είναι απαλλαγμένος από τυχόν κατάλοιπα του «παλαιού» πολιτικού προσωπικού της χώρας.

Επίσης σημαντικό είναι και το δεδομένο, ότι σαφώς δεν θα μπορούσε να παραλείψει την Κρήτη, που έχει πλούσια παράδοση στον κεντρώο χώρο, αλλά όμως είναι ηχηρή η απουσία στελέχους από το Ηράκλειο, τουλάχιστο σε αυτήν την χρονική στιγμή.

Γιαν. Ξ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook