Τουλάχιστον 20 αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) σκοτώθηκαν σε ένα βομβαρδισμό του στρατού σε μια περιοχή στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κολομβίας, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτατος Κολομβιανός αξιωματικός.

Ο βομβαρδισμός είχε στόχο ένα στρατόπεδο των ανταρτών στην επαρχιακή περιοχή Λος Αραγιάνες, στην επαρχία Ναρίνιο, στα σύνορα με τον Ισημερινό, διευκρίνισε ο στρατηγός Λεονάρντο Μπαρέρο, ένας από τους διοικητές των δυνάμεων του στρατού στην περιοχή.

«Λόγω της ισχύος της επίθεσης στο Λος Αραγιάνες, εκτιμάται ότι τουλάχιστον είκοσι αντάρτες» σκοτώθηκαν, δήλωσε ο στρατηγός, που διευκρίνισε ότι η επίθεση έγινε το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έγιναν πολλοί βομβαρδισμοί σε μια περιοχή στον δήμο Ρικάουρτε, που διοικητικά υπάγεται στην Λος Αραγιάνες, και «προς το παρόν έχουν ανασυρθεί έξι πτώματα» ανταρτών.

Όπως αναφέρει ο ΑΜΠΕ, η επίθεση αυτή σημειώθηκε ενώ απομένουν ελάχιστες ημέρες πριν από την επανάληψη -την Τετάρτη στην Κούβα- των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση της Κολομβίας και τις FARC, με στόχο να δοθεί τέλος σε μια ένοπλη σύγκρουση που διαρκεί σχεδόν μισόν αιώνα.

Η μεγαλύτερη ένοπλη αντάρτικη οργάνωση της Κολομβίας διαθέτει ακόμα, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, κάπου 9.200 μαχητές, που ουσιαστικά είναι περιορισμένοι σε ορεινές περιοχές και δάση.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος έχει δώσει διορία ενός έτους για την επίτευξη συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις, το αργότερο το Νοέμβριο του 2013.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook