«Η Περιφέρεια Κρήτης αποδεικνύει εμπράκτως την αγάπη, τη στήριξη  και την ευαισθησία της στα ΑμΕΑ, στους Συλλόγους και στους φορείς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής του» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην αγορά κτιρίου για τη στέγαση υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με αναπηρία, από το Κέντρο Ειδικών Παιδιών  «Ζωοδόχος Πηγή», που είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

«Εγώ είμαι ο πρώτος που χάρηκα και ο πρώτος που σας τηλεφώνησα, όταν είχαμε την απόφαση για την ένταξη του έργου», επεσήμανε σήμερα ο κ. Αρναουτάκης στα  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ειδικών Παιδιών, που τον επισκέφτηκαν στο γραφείο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αρνητική εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι η αγορά του ακινήτου στις Μεσαμπελιές «σκόνταψε» ύστερα από τις καταγγελίες που έγιναν στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, σύμφωνα με τις οποίες ίδια ακίνητα στο ίδιο κτηριακό συγκρότημα αγοράστηκαν σε πολύ χαμηλότερη τιμή, από αυτή που θα πληρωνόταν από τη «Ζωοδόχο Πηγή» μέσα από τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

«Από τη στιγμή που έγινε μια τέτοια καταγγελία η υπηρεσία δεν θα μπορούσε να μείνει απαθής, δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά» τόνισε ο κ. Αρναουτάκης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι στο παρελθόν πολλά έργα «κόπηκαν» για τον ίδιο λόγο και στην πορεία αποδείχτηκε ότι η υπηρεσία είχε δίκιο, καθώς έχουμε να κάνουμε και κοινοτικές και εθνικές χρηματοδοτήσεις και μάλιστα σε μια περίοδο, όπως είναι η τωρινή.

Μετά τις καταγγελίες η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, ζήτησε από το Κέντρο Ειδικών Παιδιών, να προσκομίσει σύμφωνα με το νόμο μία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία θα αναφέρεται στο ακριβές ύψος του τιμήματος της αγοράς για το συγκεκριμένο ακίνητο. Τέτοια ΚΥΑ η «Ζωοδόχος Πηγή» δεν προσκόμισε, με αποτέλεσμα οι διαδικασίες χρηματοδότησης να «παγώσουν».

Ο κ. Αρναουτάκης πάντως θ’ απευθυνθεί άμεσα στη νομική υπηρεσία του Υπουργείο Ανάπτυξης,  να γνωμοδοτήσει σχετικά αν η συγκεκριμένη ΚΥΑ που προβλέπεται με νόμο του 1972, είναι απαραίτητη για την αγορά οικοπέδου μέσω ΕΣΠΑ εν έτει 2012.

«Στο ενδεχόμενο που αποδειχτεί νομικά ότι δεν απαιτείται η ΚΥΑ, το έργο θα προχωρήσει κανονικά» επεσήμανε ο κ. Αρναουτάκης, που πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση της εξεύρεσης ακινήτου για τη Ζωοδόχο Πηγή, δε σταματά εδώ. Έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν ότι είμαστε δίπλα στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών – και σε κάθε συναφή φορέα σε όλη την Κρήτη- και δεν αποδεχόμαστε καμία μομφή για την αιρετή Περιφέρεια και τις Υπηρεσίες της. Πάντα ψάχνουμε να βρούμε τη λύση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook