Το 3ο Εθνικό Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής (ΕΕΧΜΤ) αποτελεί τη συνέχεια των δύο προηγούμενων Εθνικών Συνεδρίων της Εταιρείας, για την ανταλλαγή και τη διακίνηση ιδεών σχετικών με τη χρηματοοικονομική μηχανική και τραπεζική στον Ελληνικό χώρο. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής (Λεωφ. Συγγρού 103-105) την περίοδο 17-18 Δεκεμβρίου 2012.

Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει από τον Αλέξανδρο Τουρκολιά, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας ενώ τιμητική διάκριση θα λάβει ο Καθηγητής Νικόλαος Τραυλός, Πρύτανης του ALBA.

Κατά τη διάρκεια του 3ου Εθνικού Συνεδρίου της Επιστημονικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής θα λάβουν χώρα δυο στρογγυλά τραπέζια. Το πρώτο στρογγυλό τραπέζι έχει θέμα το ρόλο των καρτέλ, λόμπι, και συντεχνιών στην οικονομία και την κοινωνία και ομιλητές θα είναι οι Γεώργιος Ατσαλάκης (Εκλεγμένος Λέκτορας Πολυτεχνείου Κρήτης), Γιάννης Παπαδόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος Attica Ventures), Αθανάσιος Παπανδρόπουλος (Δημοσιογράφος Ναυτεμπορικής), Ζώης Τσώλης (Δημοσιογράφος, To Βήμα).

Το δεύτερο στρογγυλό τραπέζι έχει ως θέμα την αναχρηματοδότηση των μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, με ομιλητές τους Λουκά Αποστολίδη (Δικηγόρος, πρ. Αντιπρόεδρος της Βουλής Υφ. Εθνικής Άμυνας – Βουλευτής), Δημήτριο Μπουραντά (Καθηγητής Management στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Λοΐζο Σορωνιάτη (Πρόεδρος Δ.Σ Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης).

Συνολικά, 32 ερευνητικές εργασίες έχουν συμπεριληφθεί στο τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου, το οποίο οργανώνεται σε πέντε συνεδρίες. Η θεματολογία των εργασιών που θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων σχετικών με τη χρηματοοικονομική μηχανική και τραπεζική. Πιo συγκεκριμένα στην πρώτη συνεδρία θα παρουσιαστούν 6 εργασίες σε θέματα που αφορούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά των χρηματοοικονομικών αγορών.

Η δεύτερη συνεδρία περιλαμβάνει 6 εργασίες που καλύπτουν διάφορα θέμα σχετικά με τη διεθνή χρηματοοικονομική κρίση και τις αγορές ομολόγων. Η τρίτη συνεδρία περιέχει 7 εργασίες που διαπραγματεύονται θέματα σχετικά με τις επιδόσεις και τη βιωσιμότητα των τραπεζών. Οι 7 εργασίες που θα παρουσιαστούν στη διάρκεια της τέταρτης συνεδρίας αφορούν τις εφαρμογές νέων τεχνικών ποσοτικής ανάλυσης στο τραπεζικό management, την ελεγκτική, και τα μακροοικονομικά. Τέλος, οι 6 εργασίες της πέμπτης και τελευταίας συνεδρίας αφορούν τη χρήση χρηματοοικονομικών εργαλείων στις αγορές ενέργειας και εμπορικών μεταφορών.

Περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: http://www.fel.tuc.gr/febsgr2012

ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

14:30–16:15: Καρτέλ, λόμπι, συντεχνίες ενάντια στην οικονομία και την κοινωνία

Συντονιστής: Καθηγ. Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, Πολυτεχνείο Κρήτης & Audencia Group, School of Management, France

Ομιλητές:

Γεώργιος Ατσαλάκης, Εκλεγμένος Λέκτορας Πολυτεχνείου Κρήτης

Γιάννης Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος  Attica Ventures

Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Δημοσιογράφος

Ζώης Τσώλης, Δημοσιογράφος, To Βήμα

18:45–20:30        Παρουσίαση του νέου βιβλίου των Π. Ξυδώνα, Γ. Μαυρωτά, Θ. Κρίντα, Ι. Ψαρρά και Κ. Ζοπουνίδη, υπό τον τίτλο “Multicriteria Portfolio Management” (Εκδόσεις Spinger)

Συντονιστής: Έλενα Παπαδημητρίου, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:

Χρήστος Σταϊκούρας, Αν. Υπουργός Οικονομικών

Ιωάννης Γαμβρίλης, Πρόεδρος Attica Bank & ΤΣΜΕΔΕ

Νικόλαος Φίλιππας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς

Παναγιώτης Αθανάσογλου, Οικονομολόγος

Χρίστος Δήμας, Βουλευτής

Νικόλαος Δάρας, Καθηγητής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπιδων

Δέσποινα Μπαρδακίδου, Γενική Διευθύντρια Cinsight Advisory

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

17:30-19:00: Αναχρηματοδότηση των μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων (*)

Συντονιστής: Παναγιώτης Μπατσαρισάκης, Οικονομικός Αναλυτής – Επιχειρηματικός Σύμβουλος

Ομιλητές:

Αποστολίδης Λουκάς, Δικηγόρος, πρ. Αντιπρόεδρος της Βουλής  Υφ. Εθνικής Άμυνας – Βουλευτής

Μπουραντάς Δημήτριος, Καθηγητής Management στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σορωνιάτης Λοΐζος, Πρόεδρος Δ.Σ  Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

(*)Παρουσίαση του βιβλίου των Κ. Ζοπουνίδη, Φ. Βούλγαρη, Χ. Λεμονάκη, Ε. Γρηγορούδη, Μ. Καθαράκη με θέμα «Σύγχρονα Θέματα Χρηματοδότησης και Στρατηγικού Σχεδιασμού Επιχειρήσεων», εκδόσεις Σταμούλη, 2012, Αθήνα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook