Μόνος στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα βρέθηκε ο Εργοτέλης μετά τη σπουδαία νίκη που πήρε σήμερα στο Παγκρήτιο στάδιο επι της Καλλιθέας με 2-1. Μια νίκη αγχωτική θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε καθώς οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν με 2-0 για να μείωση η ομάδα της Καλλιθέας που κυνήγησε το παιχνίδι.

Ο Εργοτέλης μετά το σημερινό τρίποντο πέρασε μόνος στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με δυο βαθμούς λιγότερο από την κορυφή την οποία κατέχει ο Απόλλωνας Σμύρνης

Δυνατά και αποφασισμένα μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ο Εργοτέλης. Οι κιτρινόμαυροι θέλησαν να δείξουν της διαθέσεις τους.

Έτσι μόλις στο 5’ οι «κιτρινόμαυροι» δημιούργησαν την πρώτη καλή τους φάση χωρίς όμως αποτελέσαμε αφού ο ωραιος συνδυασμός Ρομάνο – Τζανακάκη, και η σέντρα του τελευταίου δεν βρήκε αποδέκτη.

Στην συνέχεια και συγκεκριμένα στο 7\’ είχαμε νέα καλή φάση με τον Τζανακάκη να κάνει τη σέντρα από δεξιά, ο Ζαχόρα έκανε τη προβολή, όμως ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας μπλοκάρε τη μπάλα, ενώ νέα χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχος υπήρχε στο 10’ όταν ο Ρομάνο σούταε άουτ.

Στο 20’ η υπεροχή του Εργοτέλη καρποφόρησε όταν ο Μπουχαλάκης πήρε τη μπάλα από τον Ρομάνο, και αφού απέφυγε τους αντίπαλους αμυντικούς, σουταρε με την μπάλα αρχικά να βρίσκεται το κάθετο δοκάρι του Κατσούλη και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Οι παίκτες του Σινισα Γκογκιτς δεν άργησαν να πανυγηρίσουν και το δέυτερο του γκολ. Συγκεκριμένα ήταν το 29’ με τον Ντάριο Ζαχόρα να εκτελεί με αριστοτεχνικό τρόπο φάουλ στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα της Καλλιθέας, κάνοντας το 2-0.

Στην συνέχεια η ομάδα της Καλλιθέας προσπάθησε να αντιδράσει δημιουργόντας δυο καλές ευκαιρίες με σουτ του Ντακόλ στο 31’ και στο 38’. Αυτή ηταν και η τελευταία καλή φάση του α’ ημιχρόνου με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με 2-0 και τον Εργοτέλη να έχει βάλει γερές βάσεις.

Στην επανάληψη οι κιτρινόμαυροι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με δυο αλλαγές με τους Ουέλινγκτον και Γεωργίου να παίρνουν της θέσεις των Πίτσου και Λαμπίν αντίστοιχα.

Η Καλλιθέα στο Β’ ημίχρονο έγινε πιο απειλητικά και κατάφερε στο 60’ να μειώσει το σκορ μπαίνοντας και πάλι στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα Ο Σαρρής ανατρέψει τον Μαρουκάκη και ο διαιτητής της αναμέτρησης Γκιοτζένης έδωσε το πέναλτι, το οποίο θα εκτελέσει ο Ντακόλ μειώνοντας σε 2-1.

Το τέρμα της Καλλιθέας φαίνεται να ξύπνησε τους παίκτες του Εργοτέλη που ισορρόπησαν το ματς και έγιναν και πάλι ιδιαίτερα απειλητικοί και προσπαθόντας να πετύχουν ένα τρίτο γκολ εχασαν ευκαιρίες με στο 63’ και 68 με τον Ζάχορα στο 76\’ με τον Χαντί. Στο 88’ μεγάλη ευκαιρία όταν ο Ρομάνο έφυγε μόνος του σουταρε με τον Κατσούλη να απέκρουσε προσωρινά για να φτάσει η μπάλα στον Χαντί και να διώξει εκ νέου ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας.

Και η τελευταία καλή φάση στο 89\’ με τον Ζάχορα να βγάζει έξοχη μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι για τον Χρυσοφάκη, αυτός απο κοντά όμως θα πλασάρει άουτ.

Εργοτέλης (Σ. Γκόγκιτς): Αθανασίου, Πίτσος (46\’ Γεωργίου), Τζανακάκης, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Ρομάνο, Μπουχαλάκης (80\’ Χρυσοφάκης), Γκαντιάγκα, Χαντί, Ζάχορα, Λαμπίν (46\’ Ουέλιγκτον).

Καλλιθέα (Ν. Παντέλης): Κατσούλης, Σταύρου (64\’ Ντα Σίλβα), Αρβανίτης, Ντακόλ, Χριστοφιλέας, Καλτσάς, Ατματσίδης (70\’ Κατσικογιάννης), Μουσταφίδης, Μαρουκάκης, Ρουσάκης, Πίκολο (84\’ Ματσούκας).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook